Μπλόκο Νίκαιας: «Εξαντλείται η υπομονή μας – σκληρή απάντηση αν δεν ορισθεί συνάντηση»

Σήμερα κληρώνει για το ραντεβού κυβέρνησης- αγροτών

Παιχνίδι για γερά νεύρα είναι αυτό που εκτυλίσσεται μεταξύ κυβέρνησης και διαμαρτυρόμενων αγροτών, σχετικά με την περίφημη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου και της Συντονιστικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναζητηθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας.

Από την Παρασκευή, οπότε και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με τη Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κάποιο νεότερο, αν και χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς επικοινώνησε με τα μέλη της Σ.Ε. του μπλόκου της Νίκαιας και τους γνωστοποίησε ότι σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας, προκειμένου να εξειδικευθούν πιθανά μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής.

Ταυτόχρονα, σε τηλεφωνικό μαραθώνιο επιδόθηκαν χθες τα μέλη της Σ.Ε. του μπλόκου της Νίκαιας προς τους θεσσαλούς κυβερνητικούς βουλευτές, από τους οποίους ζήτησαν να συνδράμουν και αυτοί ώστε να κλειστεί άμεσα το περίφημο ραντεβού.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές θεωρούν ότι η κυβέρνηση βολεύεται από την υφιστάμενη κατάσταση και τις σβηστές μηχανές των ταραγμένων τρακτέρ στον παράδρομο της Νίκαιας και μάλλον παρεξήγησε την άπνοια που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στο μέτωπο των κινητοποιήσεων.

«Εάν και σήμερα δεν έχουμε οριστική απάντηση για το ραντεβού με το κυβερνητικό επιτελείο τότε θα αποφασίσουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, με στόχο την έξοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό. Κι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Ας μην υποτιμούν άλλο τη νοημοσύνη μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Σωκράτης Αλειφτήρας.

Στο μπλόκο Νίκαιας το απόγευμα ο Γ. Βαρουφάκης

Τριήμερη περιοδεία θα πραγματοποιήσει από σήμερα Τρίτη 22 έως και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου σε Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των τακτικών του επισκέψεων στην περιφέρεια, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Κατά την περιοδεία του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια και στη συνέχεια θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών για ζητήματα των πολιτών.