Στον μυθικό Όλυμπο «απέδρασαν» οι φίλοι του αλόγου

Διήμερη ανάβαση στο όμορφο Πλατανόδασος στον Σπαρμό Ολύμπου πραγματοποίησαν προ ημερών οι φίλοι του αλόγου, κυρίως από τον Νομό Λάρισας, στο πλαίσιο των τακτικών εξορμήσεών τους στη φύση. Τα ραντεβού των καβαλάρηδων είναι συχνά και παρά το γεγονός ότι το… σπορ είναι ακριβό, εντούτοις η συμμετοχή των ιππέων σε αυτές τις εξορμήσεις συνεχώς αυξάνεται, διότι η αγάπη και το πάθος για το άλογο κυριαρχεί, ενώ τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος που εξορμά στη φύση είναι ανεπανάληπτα.

Ο Ελασσονίτης Δημήτρης Κουρνούτης, ο οποίος είχε την ευθύνη και τον συντονισμό της πρόσφατης ανάβασης των ιππέων στον Όλυμπο, μας διηγείται τις εμπειρίες του: «Η ελεύθερη ουσιαστικά ιππασία που κάναμε, μέσω μιας ειδικής διαδρομής που διαμορφώσαμε, ήταν άριστη. Η εξόρμηση συνοδεύτηκε και με την παραμονή μας στη φύση, σε σκηνές. Η συμμετοχή των καβαλάρηδων ήταν εντυπωσιακή, αφού ανταποκρίθηκαν πάνω από 70 ιππείς από διάφορα σημεία του Νόμου Λάρισας, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως τη Θεσπρωτία.

Με τη βοήθεια και των social media, έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο φίλων του αλόγου, όπου εκεί συνομιλούμε και συντονίζουμε τις επόμενες κινήσεις και εξορμήσεις στη φύση. Αν και μία τέτοια συμμετοχή κοστίζει (βενζίνες, εκμίσθωση ή κατοχή τρέιλερ, συντήρηση του εξοπλισμού της ιππασίας κ.λπ.), εντούτοις κάποιοι, ακόμη και από το υστέρημά τους, σηκώνουν αυτό το βάρος, αλλά στο τέλος η ψυχοθεραπεία που βιώνουν είναι αναντικατάστατη».

Οι συνήθεις εξορμήσεις των φίλων του αλόγου στη Θεσσαλία πραγματοποιούνται στην Καλλιπεύκη και στους Γόννους (Νομός Λάρισας), στη λίμνη Πλαστήρα (Νομός Καρδίτσας), σε Σέσκλο και Καλά Νερά (Νομός Μαγνησίας). Εκεί, μάλιστα, οι συγκινήσεις που προσφέρει η παραθαλάσσια διαδρομή είναι ανεπανάληπτες.