Ν. Παπαδόπουλος: Θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί από τον παγετό στις κοινότητες Καλοχωρίου και Νέσσωνος Δήμου Τεμπών

Αποζημιώσεις των καλλιεργητών που επλήγησαν από τον παγετό ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
-Διαφήμιση-

Στις αρχές Απριλίου σημειώθηκε παγετός στις τοπικές κοινότητες Καλοχωρίου και Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες. Άμεσα ο ΕΛΓΑ Λάρισας έκανε προεκτίμηση των πληγέντων παραγωγών.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή επιστολή του Δήμου Τεμπών, όπου αναφέρεται ότι τις τελευταίες μέρες ο ΕΛΓΑ ξεκίνησε ξανά εκτιμήσεις σε μέρος των αιτούντων παραγωγών και όχι στο σύνολο όσων έκαναν αιτήσεις ζημιάς, ως αποδέκτης της επιστολής, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ καθώς και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο Μιχάλη.

Τόσο ο κ. Κουρεμπές όσο και ο κ. Λιόντος διαβεβαίωσαν τον κ. Παπαδόπουλου ότι οι παρόντες  έλεγχοι καμία σχέση δεν έχουν με την έλλειψη προσωπικού, αλλά στην παρούσα φάση του ελέγχου ο ΕΛΓΑ διενεργεί επιλεκτικούς ελέγχους και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και εξατομικευμένοι έλεγχοι στο σύνολο των παραγωγών που έκαναν αιτήσεις για αποζημίωση από τον παγετό του Απριλίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει τους πληγέντες παραγωγούς ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μέσω του συστήματος προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας που διαθέτει ο ΕΛΓΑ. Καλεί τους παραγωγούς να μην ανησυχούν και όσοι έχουν πάθει ζημιά θα αποζημιωθούν.

-Διαφήμιση-