Ν. Παππάς: περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ με Γκάμπριελ, Γκουρία σε Βρυξέλλες και Παρίσι

sdr
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα και τα έργα που δρομολογούνται για την ταχεία σύγκλιση της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη στις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού, παρουσίασε στην Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκάμπριελ ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνάντηση που έλαβε χώρα την Τρίτη 29/5 στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παππάς παρουσίασε στην Επίτροπο την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, μέσω έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ της παρέδωσε αναλυτική έκθεση με τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται, όσες βρίσκονται στη φάση της προκήρυξης, αλλά και αυτές που σχεδιάζονται.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, στην παρούσα φάση προχωρά η προκήρυξη τεσσάρων πολύ σημαντικών έργων: Του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, της Εθνικής Υποδομής Ευφυούς Γεωργίας, του Πληροφοριακού Συστήματος παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR).

Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελλάδας για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Ο κ. Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας για την πρόοδο της εφαρμογής της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2017-2021. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βρίσκεται στην καρδιά του νέου πρότυπου ανάπτυξης. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να γίνει κόμβος. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η χώρα μας να έχει πολύ ισχυρά δίκτυα και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Mεγάλο ενδιαφέρον από Γκάμπριελ, Γκουρία για το ελληνικό πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας

Σε επικοινωνία της «ΥΧ» με την ελληνική αποστολή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, τα μέλη της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αυξημένο ενδιαφέρον που επέδειξε η Επίτροπος Γκάμπριελ ιδιαίτερα για το πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Παππά να την κρατά ενήμερη καθ’ όλη την πορεία υλοποίησής του. Ανάλογο ήταν και το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία σε συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Γκουρία δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής του ελληνικού προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας, τονίζοντας ότι το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να αλλάξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη του αγροδιατροφικού τομέα. Ο κ. Παππάς δήλωσε από την πλευρά του: «Η Ελλάδα τα καταφέρνει, μπαίνει στη νέα εποχή και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς. Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνίας και τις θέτουμε στην καρδιά της νέας αναπτυξιακής προσπάθειας».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress