ΝΔ: Πότε θα ενεργοποιηθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος;

Το ζήτημα της ενεργοποίησης του νέου αναπτυξιακού νόμου θέτουν και συνυπογράφουν 42 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με Επίκαιρη ερώτηση, τονίζοντας ότι δεν έχουν υπογραφεί σχετικές υπουργικές αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει.

Ειδικότερα, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη και η τομεάρχης Ανάπτυξης, βουλευτής β΄Αθηνών, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισαν τα εξής: «Για να ενεργοποιηθεί ο γραφειοκρατικός “αναπτυξιακός νόμος” της Κυβέρνησης απαιτείται η έκδοση περίπου 30 Υπουργικών Αποφάσεων, η δημοσίευση των 8 προκηρύξεων για τα επιμέρους καθεστώτα ενισχύσεων, η κατάρτιση εγχειριδίων υποστήριξης των προβλεπόμενων διαδικασιών, καθώς και η σύσταση διαφόρων Επιτροπών».

Όπως σημείωσαν «ο κ. Σταθάκης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο νέος “αναπτυξιακός νόμος” θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον Σεπτέμβριο και ότι με το νέο σύστημα, θα επιταχυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης των επενδύσεων, των οποίων η χρηματοδότηση εκκρεμεί από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους».

Βουλευτές της ΝΔ τόνισαν πως η κυβέρνηση «δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητά της» και ζήτησαν «ν’ απαντήσει η κυβέρνηση ποιες διοικητικές πράξεις έχουν εκδοθεί για να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, πότε θα εκδοθούν οι 8 προκηρύξεις για τα επιμέρους καθεστώτα ενισχύσεων αλλά και ποιες επιτροπές έχουν συσταθεί και αν έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση των επενδύσεων, που είχαν ενταχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους».

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες παρατηρήσεις είχαν γίνει από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, προ της ψήφισής του, η οποία υποστήριζε ότι οι αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσει θα δημιουργήσουν προβλήματα και καθυστερήσεις.