Νέα βοσκοτόπια ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης

Μετά τη μικρή «ανάσα» που δόθηκε στους κτηνοτρόφους της χώρας για την εξασφάλιση των ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης βαδίζουν με τα ζωντανά τους προς την άνοιξη έχοντας ως σύμμαχο έναν ήπιο χειμώνα.

Ωστόσο, βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με το θέμα της έλλειψης βοσκοτόπων στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ertnews.gr ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου της Ξάνθης, Δημήτρης Ψεματάς, επισήμανε την ανάγκη επίλυσης του θέματος της έλλειψης βοσκοτόπων, σημειώνοντας ότι στρεφόμενοι πολλοί στη δημιουργία και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, τους στερούν τη δυνατότητα εξασφάλισης χώρων για τη βόσκηση των κοπαδιών τους.

Όπως σημείωσε: “Βρισκόμενοι ήδη στην περίοδο που πραγματοποιούνται οι νέες γέννες στα κοπάδια τους καταμετρώνται ήδη 37.000 λιγότερα ζωντανά στην αν.Μ.Θ. το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά”.

«Καλύφθηκαν οι ζωοτροφές, έχουμε επάρκεια, βοήθησε και ο χειμώνας» είπε, ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της ανακρίβειας στις δηλώσεις που υποβάλλονται από μερίδα κτηνοτρόφων.

Αναφερόμενος τέλος στις τιμές πώλησης του γάλακτος το 2022 σημείωσε την ικανοποίησή του για την άνοδό τους, σπεύδοντας να προσθέσει την αναγκαιότητα περαιτέρω αύξησής τους.

Πηγή: ertnews.gr