«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αγροανέλιξη – Βόρεια Εύβοια»

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη – Βόρεια Εύβοια» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», που στόχο έχει να υποστηρίξει τη δημιουργία μεταποιημένων προϊόντων τροφίμων στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και, συγκεκριμένα, στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που θα συγκεντρωθούν, 10 παραγωγοί-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι θα επιλεγούν για να συμμετέχουν σε ένα κλειστό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους τομείς της ανάπτυξης προϊόντων τροφίμων, του marketing, των πωλήσεων και των εξαγωγών.
  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα.
  • Επιδότηση ανά συμμετέχοντα. Το ποσό της επιδότησης δύναται να φτάσει έως και τις 5.000€ ανά συμμετέχοντα, συνδέεται με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Δήλωση συμμετοχών έως την Κυριακή 31/7.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην περιοχή,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ActionAid για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Το έργο υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Στήριξη της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 697 219 52 79 και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://www.generationag.org/nea