Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Δωρεάν εκπαίδευση για την επανεκκίνηση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία

Την έναρξη της δωρεάν εκπαίδευσης, με θέμα «Φυσικές καταστροφές: Προφύλαξη και αναπλήρωση του μελισσοκομικού κεφαλαίου», ανακοίνωσε ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης «Επανεκκίνηση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία», για τη βελτίωση των μελισσοκομικών πρακτικών και τη συνολική υγεία των μελισσοσμηνών.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δέκα εκπαιδευτικές συναντήσεις σε δέκα διαφορετικούς δήμους της Θεσσαλίας, ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές, με στόχο την υποστήριξη περισσότερων από 300 μελισσοκόμων με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, να προσαρμοστούν στις αλλαγές του κλίματος και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή διαχείριση των μελισσιών τους.

Η Δράση «Επανεκκίνηση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία» συμπεριλαμβάνει και το νέο πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αναπλήρωση και διάσωση του ενδημικού γενετικού υλικού». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2024, θα στηρίξει 300 πληγέντες επαγγελματίες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας με την παροχή 20.000 βασιλικών κελιών.

Οι παραπάνω δράσεις θα συμβάλουν όχι μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Daniel, αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη μελλοντική ισχυροποίηση του κλάδου στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Οργανισμό. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα generation.org, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να δουν το χρονοδιάγραμμα των εκπαιδεύσεων.