Η νέα σειρά βιοδιεγερτών της Yara

της Μαρίας Ψαρρού,
Marketing Operation & Content Manager Yara Hellas

Η νέα σειρά βιοδιεγερτών YaraAmplix, με έμπνευση από τη λέξη amplify που σημαίνει «ενισχύω» και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στις καλλιέργειες μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος θρέψης.

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και προβλέπεται να φτάσει τα 9,7 δισ. μέχρι το 2050, η ικανοποίηση της παγκόσμιας ζήτησης τροφίμων είναι μια πρόκληση στην οποία η Yara ανταποκρίνεται μέσω της καινοτομίας. Λύση για την κάλυψη αυτής της αυξανόμενης ζήτησης είναι η εφαρμογή βιοδιεγερτών επιπλέον ενός ισορροπημένου προγράμματος θρέψης. Οι βιοδιεγέρτες βελτιώνουν την ανθεκτικότητα των φυτών και την αποδοτικότητα της χρήσης θρεπτικών στοιχείων.

Η σειρά YaraAmplix περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο βιοδιεγερτών της Yara, που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τον δείκτη αποδοτικότητας της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων, να υποστηρίξει την υγεία του εδάφους και να ενισχύσει τις φυσικές διεργασίες των φυτών και την ανθεκτικότητά τους, ώστε να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες.

Οι βιοδιεγέρτες διαφέρουν από άλλες γεωργικές εισροές, όπως τα λιπάσματα και τα προϊόντα φυτοπροστασίας, επομένως συμπληρώνουν τις ολοκληρωμένες λύσεις θρέψης των καλλιεργειών της Yara.

Οι βιοδιεγέρτες YaraAmplix αποτελούν ζωτικής σημασίας λύση για την αναγεννητική γεωργία και για ένα ανθεκτικό σύστημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξελισσόμενης φιλοδοξίας της Yara για «Να αναπτύξουμε ένα διατροφικό μέλλον με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», που δείχνει ότι η μετάβαση της γεωργίας βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας. Η παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων εδώ και χρόνια θέτει πίεση στα όρια του πλανήτη και θα πρέπει να κινηθούμε προς λύσεις θετικές για τη φύση. Αυτό σημαίνει δράση σε συνεργασία με τη φύση, όχι εναντίον της. Και οι βιοδιεγέρτες λειτουργούν συνεργιστικά με τη φύση.

Τι είναι, όμως, οι βιοδιεγέρτες;

Οι βιοδιεγέρτες των φυτών είναι προϊόντα που περιέχουν ουσίες ή/και μικροοργανισμούς, η λειτουργία των οποίων είναι να διεγείρουν τις φυσιολογικές διεργασίες των φυτών όταν εφαρμόζονται στα φυτά ή στη ριζόσφαιρα, ανεξάρτητα από το θρεπτικό τους περιεχόμενο και να βελτιώνουν την απορρόφηση και αποδοτικότητα των θρεπτικών στοιχείων, την αντοχή στο αβιοτικό στρες, την απόδοση και την ποιότητα παραγωγής (Πηγή: IFA).

Το χαρτοφυλάκιό μας σήμερα:

  • YaraAmplix OPTITRAC: Προωθεί την άνθιση και την καρπόδεση.
  • YaraAmplix ACTISIL: Ενισχύει φυσικά την καλλιέργεια.
  • YaraAmplix OPTIMARIS: Προωθεί το πρασίνισμα του φυτού και την ανάπτυξη των καρπών.
  • YaraAmplix OPTINUE: Προωθεί την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και ενισχύει αποτελεσματικά τη ριζόσφαιρα, ώστε να βελτιώσει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων.
  • YaraAmplix OPTIVI: Προωθεί την ανάπτυξη και ενισχύει την ανθεκτικότητα στο αβιοτικό στρες.

Ενισχύοντας το φυσικό δυναμικό των φυτών σε αρμονία με τη φύση

Μειώνοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Προσαρμόζοντας τη γεωργική πρακτική στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες, ενισχύουμε την ανοχή των φυτών στο αβιοτικό στρες, με αποτέλεσμα βελτιωμένες αποδόσεις των καλλιεργειών.

Βελτιστοποιώντας τη χρήση των πόρων

Αυξάνοντας την αποδοτικότητα χρήσης θρεπτικών στοιχείων, μειώνουμε τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων προς το περιβάλλον και βελτιστοποιούμε τη χρήση λιπασμάτων.

Βελτιώνοντας την υγεία του εδάφους

Βελτιώνουμε την υγεία και τη γονιμότητα των εδαφών, επηρεάζοντας θετικά την αποκατάστασή τους και την αποδοτικότητα χρήσης του νερού.

Βελτιώνοντας τη βιοποικιλότητα

Ενισχύουμε τη βιοποικιλότητα στο έδαφος, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τους μικροοργανισμούς και βελτιώνοντας τη μικροβιακή δραστηριότητα.

Διαφυλάσσοντας την ευημερία αγροτών

Ενισχύουμε την ποιότητα των καλλιεργειών, συμβάλλοντας σε πιο ζωηρά και υγιή φυτά, οδηγώντας σε λιγότερα απόβλητα τροφίμων και καλύτερη ποιότητα και ποσότητα απόδοσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο yara.gr