Νέες ευκαιρίες από το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”

«Στο πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, πιστεύουμε ότι οι δύσκολες συγκυρίες αποτελούν μια κρυμμένη ευκαιρία για να βγούμε πιο δυνατοί

Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας για την ενδυνάμωση των νέων και του αγροδιατροφικού κλάδου. Εν μέσω και της κρίσης, την οποία διέρχεται η οικονομία λόγω της πανδημίας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε ευκαιρίες για τη νέα γενιά της αγροδιατροφής». Τα παραπάνω αναφέρει  σε ανακοίνωσή της η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”.


Και προσθέτει: «στηρίζουμε τη νεανική αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα μέσα από το Διαγωνισμό καινοτομίας, «Trophy – Τροφή Challenge»,  επιβραβεύοντας  start ups με σημαντικά έπαθλα για την εξέλιξή τους. Δημιουργούμε το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, «Αγροανέλιξη» για να υποστηρίξουμε με εκπαίδευση, συμβουλευτική και μικροχρηματοδότηση, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροδιατροφής,  του αγροτουρισμού και της αγροτεχνολογίας. Συνεχίζουμε διαδικτυακά και εντατικά τα εργαστήρια αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας, παρουσιάζοντας χρήσιμα εργαλεία. Επενδύουμε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και εμπλουτίζουμε τις θεματικές μας, προφέροντας σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα νέο στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής που αφορά την τοπική παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από ελληνικές αυτόχθονες φυλές.

Με την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), παραμένουμε κοντά σας, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης και δημιουργίας στο πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής αγροδιατροφής».