Νέες πρωτιές και διακρίσεις μαθητών της ΑΓΣ σε διαγωνισμούς

Συνεχίζουν να καταγράφουν πρωτιές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς οι μαθητές της ΑΓΣ

Ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου προκρίθηκε στον τελικό πανελλήνιου διαγωνισμού Ιστορίας, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα. Αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Ρίζο, Κωνσταντίνο Πανέρη, Φυλακτία Μπουτιώνη, Κωνσταντίνο Κωφοτόλη, Άρτεμη Νέστορα, Νάσια Αλεξανδρή και Κοραλία Σοφιανού.

Το διαγωνισμό διοργανώνει η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Μαθητές-Πρεσβευτές πολιτισμού. Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους». Οι συμμετέχοντες έπρεπε να επιλέξουν ένα μνημείο της πόλης, να κάνουν έρευνα γύρω από το ιστορικό πλαίσιο του μνημείου, να αναδιφήσουν κείμενα ιστορικά ή λογοτεχνικά για να αντλήσουν πληροφορίες, να βρουν τρόπους βιωματικής πρόσληψης του μνημείου και όλα αυτά να τα παρουσιάσουν υπό τη μορφή τουριστικού οδηγού. Την καθοδήγησή της ομάδας της ΑΓΣ είχε η φιλόλογος Αγγελική Κώστα.

36ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Χημείας

Τη δεύτερη θέση στον 36ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Χημείας, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέκτησε η μαθήτρια της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, Κατερίνα Μπουδούρη, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 98,5/100!

Αξιόλογη συμμετοχή στον διαγωνισμό είχαν και οι μαθητές Κωνσταντίνος Κωφοτόλης (Β’ ΓΕΛ), Ευδοκία Αλτιντζή (Β’ ΓΕΛ), Ειρήνη Καλαϊτζίδου (Β’ ΓΕΛ), Πέτρος Γκένος (Γ’ ΓΕΛ) και Οδυσσέας Κουτρολίκος (Γ’ ΓΕΛ).

6ος Φιλολογικός αγώνας Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ

Την πρώτη θέση στους 6ους Φιλολογικούς Αγώνες του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ κατέκτησε ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη. Συγκεκριμένα, η ομάδα «Αμερικανική Σχολή 1» η οποία αποτελούνταν από τους: Χρήστο Χατζησάββα, Παυλίνα Αποστολίδου, Μαρία Τρεύλα, Άννα Τζηρίδου και Μίνωα Μαυράκη, πήρε το πρώτο βραβείο! Σε πολύ υψηλή θέση βρέθηκε και η δεύτερη ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη «Αμερικανική Σχολή 2», η οποία αποτελούνταν από τους Πέτρο Τογκαρίδη, Δημήτρη Τοπάλη, Νίκη Τσιτρούδη, Κατερίνα Παχίνη και Ερατώ Αναγνωστοπούλου.

Ο διαγωνισμός αφορούσε την εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών σε γνώσεις που άπτονται των γνωστικών αντικειμένων της Ιστορίας, της Νεοελληνικής Γλώσσας (Ορθογραφίας) και των Αρχαίων Ελληνικών. Και οι δύο ομάδες της ΑΓΣ κατάφεραν να περάσουν στον ημιτελικό, στις πρώτες οκτώ ομάδες, με πολύ υψηλή βαθμολογία μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους στην πρώτη φάση. Ο ημιτελικός διεξήχθη σε δύο φάσεις στο αμφιθέατρο του Κολεγίου με την παρουσία του κοινού και τριμελούς κριτικής επιτροπής, ενώ μετά την ανάδειξη των δύο πρώτων ομάδων από κάθε φάση το Γυμνάσιο Χασιώτης κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού.

11ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός εφηβικού διηγήματος και ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης»

Το δεύτερο βραβείο στον 11ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος και ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», απέσπασε η μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου Χασιώτη, Χριστίνα Μπίζου, η οποία συμμετείχε με το διήγημα «Μια μικρή, αλλά μεγάλη ζωή». Ο διαγωνισμός, διοργανώθηκε από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, μετά από θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

25η μαθητική έκθεση φωτογραφίας

Το τρίτο έπαινο απέσπασε το Club φωτογραφίας της ΑΓΣ, μέλη του οποίου συμμετείχαν στην 25η μαθητική έκθεση φωτογραφίας. Διοργανώθηκε από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, με τη συμμετοχή 22 σχολείων. Συμμετείχαν οι: Αικατερίνη Αφεντουλίδου, Ελισάβετ Τρεμπίτσκα, Αστέριος Κερμεντής, Κωνσταντίνος Κωφοτόλης, Ευδοκία Αλτιντζή, Παρασκευάς Μυτζήθρας και Παναγιώτα Αϊβαζίδη. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης.