Νέο ωράριο λειτουργίας των τελωνείων Ε’ και ΣΤ’ Πειραιά

Το ωράριο λειτουργίας βασικών τελωνείων της χώρας επανακαθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2016.

Συγκεκριμένα:

  • Το Τελωνείο Ε’ Πειραιά λειτουργεί με νέο ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 7:30 – 19:00 για την διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων και έως τις 21:00 για τις διατυπώσεις εξόδου των εμπορευμάτων. Το Σάββατο το τελωνείο λειτουργεί 7:30 – 13:00 για τη διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων. Κυριακή το τελωνείο λειτουργεί κατόπιν σχετικής αίτησης, με δαπάνες και έξοδα του αιτούντος.
  • Το Τελωνείο ΣΤ’ Πειραιά λειτουργεί με νέο ωράριο για την διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων, από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 19:00. Ειδικότερα, την Παρασκευή το Τελωνείο λειτουργεί για διατυπώσεις εξαγωγής έως τις 21:00. Σάββατο και Κυριακή το τελωνείο λειτουργεί κατόπιν σχετικής αίτησης, με δαπάνες και έξοδα του αιτούντος.

«Τα τελωνεία δύνανται να λειτουργούν και πέραν των ανωτέρω καθοριζόμενων ωρών και ημερών κατόπιν σχετικής αίτησης των ενδιαφερομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία» σημειώνεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ