Νέοι Αγρότες: 28,4 εκ ευρώ σε δικαιούχους της Πελοποννήσου

Tην διάθεση πίστωσης 28.427.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση πράξεων στο πλαίσιο του Υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠAA 2014 – 2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022Ο ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με την απόφαση αυτή διατίθεται το πιο πάνω ποσό από τη συνολική πίστωση των 40.610.000 ευρώ για το εν λόγω πρόγραμμα, προκειμένου να καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις σε δικαιούχους του υπομέτρου.

Ας σημειωθεί ότι στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της διάθεσης επιπλέον πίστωσης για την ένταξη στο πρόγραμμα δικαιούχων που -αν και κάλυπταν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις- δεν εντάχθηκαν τελικά, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Από την πλευρά του ο υπουργός, όπως έγινε γνωστό, ενημέρωσε ότι -προς το παρόν, τουλάχιστον- δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική για επιπλέον πίστωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάτι τέτοιο στο ευρύτερο μέλλον.

Παράλληλα, ο Γ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν συνολικά διατεθεί περί τα 500 εκ ευρώ, ποσό που -όπως είπε- ξεπερνά κατά πολύ αυτά που είχαν διατεθεί στο παρελθόν.

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.