Νέοι Αγρότες: Προσκόμιση εγγραφής στο ΜΑΑΕ μετά την υποβολή αιτήματος β’ δόσης και άλλες διευκολύνσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ένα «πακέτο» ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση της πληρωμής της β’ (τελικής) δόσης των Νέων Αγροτών. Μεταξύ των όσων προβλέπει η απόφαση περιλαμβάνεται και η τρίμηνη παράταση που είχε ήδη γνωστοποιήσει η «ΥΧ» (για την πλειονότητα των δικαιούχων ξεκινάει να μετράει από τα μέσα Ιουλίου).

Επιπλέον, αναφέρεται ότι είναι δυνατή η προσκόμιση της βεβαίωση επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματία αγρότη και των παραστατικών αδειοδότησης της πτηνοκτηνοτροφικής εγκατάστασης μετά την υποβολή του αιτήματος πληρωμής β’ δόσης.  

Τα ανωτέρω προσκοµίζονται το αργότερο έως δύο µήνες πριν την συμπλήρωση πέντε ετών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης. Αυτό που πάντως «καίει» τους παραγωγούς που είναι καθ’ όλα έτοιμοι να πληρωθούν (έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση, έχουν κάνει φορολογική δήλωση και έχουν στείλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα) είναι πότε θα πληρωθούν, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες όταν οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται στο ΦΕΚ