Νέος μετασεισμός 4,7 ρίχτερ τώρα στην Ελασσόνα – Θολό το νερό στη Λάρισα μετά τον κύριο σεισμό

Μην το πίνετε, λέει η ΔΕΥΑΛ

Νέος μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 30 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Λάρισας και 15 χλμ δυτικά του Τυρνάβου.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με βάθος μόλις 10χλμ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Μία μέρα μετά τα 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα οι κάτοικοι της Λάρισας άνοιξαν τις βρύσες τους και είδαν να τρέχει θολό νερό.

Η ΔΕΥΑΛ καλεί τους κατοίκους να μην το καταναλώνουν μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη που δημιουργεί το πρόβλημα. Αναφέρει μάλιστα ότι σε ορισμένες περιοχές μπορεί να χρειαστεί και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

Σημεία διανομής εμφιαλωμένου νερού

  1. Κτήριο της ΔΕΥΑΛ (Υδατόπυργος)
  2. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
  3. Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
  4. Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
  5. Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου).

Πηγή: newsbeast.gr