Ποιος είναι ο νέος Θεσσαλός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού

ladopoulos-agrotiko-thessalia
Γιώργος Λαδόπουλος

Ο Γιώργος Λαδόπουλος είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την ανακατανομή αξιωμάτων, στην οποία προχώρησε ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός.

Ο Λαρισαίος πρώην πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού (επί 12 χρόνια κι άλλα 4 ως μέλος του Οργανισμού) και πρώην δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ (4 χρόνια κι άλλα 4 ως σύμβουλος της δημοτικής αρχής Πλατυκάμπου), διαδέχθηκε τον Βολιώτη Βασίλη Χατζόπουλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που θα παραλάβει από τον κ. Λαδόπουλο, μετά από έναν χρόνο περίπου θα είναι ο επίσης Λαρισαίος, έμπορος και ιδιοκτήτης θερμοκηπίων σποροφύτων, Απόστολος Μπίλλης.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της θητείας αυτής της περιφερειακής αρχής, ο κ. Λαδόπουλος ήταν εντεταλμένος σύμβουλος Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ το προσωνύμιο του είναι ο…«Καρλάρχης του κάμπου», λόγω της έντονης ενασχόλησης του με την ανασύσταση της λίμνης Κάρλα. Άλλωστε, έχει διατελέσει μέλος και αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, από τη σύσταση αυτού. Φανατικός υποστηρικτής του έργου εκτροπής του Αχελώου, έχει αντιδικήσει πολλάκις τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, με στελέχη των Οικολόγων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρώτα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη Θεσσαλία σχετίζονται με το πρόβλημα που ανέκυψε με τους δασικούς χάρτες και την επικάλυψη αγροτεμαχίων, με την αξιοποίηση του ΠΑΑ και κυρίως του προγράμματος net-metering για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος παραγωγής του αγρότη και, φυσικά, με το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών και την απορρόφηση των 480 επιλαχόντων του υπομέτρου 6.1 στη Θεσσαλία.