Η New Holland παρουσιάζει το T7 Methane Power LNG στην εκδήλωση CNH Industrial Tech Day

Το πρωτότυπο τρακτέρ T7 Methane Power LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) – παγκοσμίως το πρώτο τρακτέρ LNG – θα υπερδιπλασιάσει την αυτονομία των σημερινών μηχανημάτων της New Holland που κινούνται με μεθάνιο.

Η New Holland Agriculture παρουσίασε το νέο πρωτότυπο τρακτέρ T7 Methane Power LNG στην εκδήλωση CNH Industrial Tech Day, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνας των Ηνωμένων Πολιτειών, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022.

Η διήμερη εκδήλωση διοργανώθηκε από την CNH Industrial για να επιδείξει την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα της Τεχνολογίας Ακριβείας. Παρείχε στους επενδυτές, τα μέσα ενημέρωσης και τους διαμορφωτές κοινής γνώμης, την ευκαιρία να ανακαλύψουν περισσότερα για τα επερχόμενα έργα των εταιριών του ομίλου της CNH Industrial, συμπεριλαμβανομένης της New Holland Agriculture.

Η New Holland Agriculture παρουσίασε σημαντικές προόδους στη μακροχρόνια δέσμευσή της για βιώσιμη γεωργία, και ειδικά τεχνολογίες εναλλακτικών καυσίμων και ηλεκτροκίνησης.

Το πρόγραμμα Road to Carbon Neutral Farming της New Holland στοχεύει στο να παρέχει στους πελάτες μηχανήματα που λειτουργούν με καύσιμα εκτός ντίζελ, ενώ εργάζεται προς μία ευρεία κατεύθυνση για την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην γεωργία.

Το πρώτο τρακτέρ LNG παγκοσμίως που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, είναι ένα πρωτότυπο που αναπτύχθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για μηχανήματα μεγαλύτερης ιπποδύναμης, που συνδυάζουν εξαιρετική απόδοση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και λειτουργικό κόστος.

Με την λύση του LNG, η New Holland θα υπερδιπλασιάσει την αυτονομία των σημερινών προϊόντων μεθανίου αυξάνοντας παράλληλα την συνολική βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση του υγροποιημένου μεθανίου παρέχει τετραπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης καυσίμου, σε σύγκριση με τη χρήση συμπιεσμένου αερίου (CNG). Αυτό αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του τρακτέρ, ακόμη και κατά την εκτέλεση ενεργοβόρων εργασιών. Με ένα μοντέλο 270hp, το T7 Methane Power LNG παρέχει την ίδια ισχύ και ροπή με το αντίστοιχο τρακτέρ ντίζελ.

Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της New Holland Agriculture είπε: «Αυτό το πρωτότυπο δείχνει στον κόσμο ότι η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα ήρθε για να μείνει. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση σήμερα στην αγορά για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και του κόστους είναι το φυσικό αέριο – ειδικά το βιομεθάνιο. Οι αγρότες εξακολουθούν να χρειάζονται ισχυρά τρακτέρ, γι’ αυτό προσφέρουμε όλα τα οφέλη αυτής της λύσης στους πελάτες μας με τα τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης άνω των 200 hp. Επίσης γνωρίζουμε ότι η αυτονομία είναι πολύ σημαντική για τους πελάτες μας: την έχουμε ήδη βελτιώσει στο υπάρχον τρακτέρ T6 Methane Power και την έχουμε επεκτείνει περαιτέρω με το νέο T7 Methane Power LNG. Αυτή η πρεμιέρα συμπληρώνει το υπάρχον T6 Methane Power και το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικής ισχύος της CNH Industrial».

Το T7 Methane Power LNG διαθέτει το πατενταρισμένο ενεργό σύστημα καυσίμου ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ενσωματώνει μία κρυογονική δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα που είναι διαμορφωμένη για να ταιριάζει με το αντίστοιχο ντίζελ, μεγιστοποιώντας το χώρο και αποθηκεύοντας αποτελεσματικά υγροποιημένο μεθάνιο στο τρακτέρ. Το σύστημα έχει ένα χώρο κενού αέρα που απομονώνει το καύσιμο μέσα και μειώνει το πάχος της δεξαμενής. Μόλις βγείτε στο χωράφι, το σύστημα ελεγχόμενης θερμοκρασίας της δεξαμενής διασφαλίζει ότι ο κινητήρας λειτουργεί ομαλά.

Το T7 Methane Power LNG μπορεί να τροφοδοτείται από υγροποιημένο βιομεθάνιο που προέρχεται από ζωική και υδαρή κοπριά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο βιώσιμο. Αυτή η λύση ενσωματώνει τέλεια με την προτεινόμενη προσέγγιση της Bennamann, μιας νεοσύστατης επιχείρησης με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνεργάζεται με την New Holland και επικεντρώνεται στην καινοτομία γύρω από την συλλογή, την επεξεργασία και την αποθήκευση του διαφυγόντος μεθανίου, με στόχο την  απελευθέρωση των οφελών της κυκλικής οικονομίας για τους πελάτες και της υλοποίησης μιας τοπικής, καθαρής ενεργειακής επανάστασης.

Η προσέγγιση της Bennamann μπορεί να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα του άνθρακα μιας μέσης γαλακτοκομικής εκμετάλλευσης, καθώς μειώνεται η εντατική χρήση των χημικών λιπασμάτων, μετατοπίζεται η χρήση ορυκτών καυσίμων στα τρακτέρ, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παροχή θερμότητας και μειώνεται η εξάπλωση της υδαρούς κοπριάς.

Παρέχει επίσης νέες ευκαιρίες για την δημιουργία εσόδων και την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων. Αυτά περιλαμβάνουν: παραγωγή καυσίμων με σταθερό κόστος, πώληση πλεονάζοντος βιομεθανίου στην αγορά, παραγωγή 100% φυσικού λιπάσματος και μετατροπή του πλεονάζοντος μεθανίου σε ηλεκτρική ενέργεια για προώθηση στο δίκτυο ή τοπική χρήση. Η ευκαιρία για ηλεκτρική παραγωγή είναι καίριας σημασίας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία ηλεκτρικών μηχανημάτων (μελλοντικά γεωργικά μηχανήματα παράλληλα με υπάρχοντα αυτοκίνητα και ημιφορτηγά), καθώς και για την τροφοδοσία του αγροκτήματος, το οποίο σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη ηλεκτρική ενέργεια, θα μπορούσε να “ξεκλειδώσει” την μελλοντική του επέκταση.

Ο Oscar Baroncelli, Επικεφαλής της παραγωγής Τρακτέρ και Τηλεσκοπικών Φορτωτών της New Holland Agriculture δήλωσε: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε και το νέο τρακτέρ T7 Methane Power LNG είναι το τελευταίο μας βήμα προς ένα πραγματικά ενεργειακά ανεξάρτητο μέλλον για την γεωργία. Η συνεργασία με την Bennamann έχει φέρει πολλές σημαντικές καινοτομίες στα μηχανήματά μας, όπως το πατενταρισμένο ενεργό σύστημα καυσίμου ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Είμαστε ευθυγραμμισμένοι στην προσέγγισή μας για κυκλική οικονομία στην γεωργία και μοιραζόμαστε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλα τα περιβαλλοντικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη».

Ο σχεδιασμός του πρωτοτύπου διαθέτει στυλ νέας γενιάς σε συνδυασμό με την κλασσική αισθητική της New Holland, με νέο χρώμα «Clean Blue», πανίσχυρα πίσω φώτα LED με ενσωματωμένο φωτιζόμενο λογότυπο-φύλλο, φωτιζόμενο λογότυπο-φύλλο στις κολώνες της καμπίνας, τροχούς με γυαλιστερό μαύρο χρώμα και μπροστινά φτερά με διακριτικές πινελιές Clean Blue. Η γυάλινη οροφή παρέχει βελτιωμένη ορατότητα και μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου.

Το πρωτοποριακό υποβραχιόνιο SideWinder™ Ultra, η νέα μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη οθόνη αφής IntelliView™ 12 ιντσών και η μοναδική οθόνη CentreView™ πάνω στο τιμόνι, παρέχουν εξαιρετική εργονομία και ευκολία στη λειτουργία. Τα εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα από δέρμα και Alcantara, με ρίγες για αντίθεση και κεντημένο το λογότυπο, φαίνονται σπορ και άνετα.

Το T7 Methane Power LNG έρχεται επίσης με την προηγμένη τεχνολογία γεωργίας ακριβείας (PLM Intelligence) της New Holland και την υποστήριξη χρόνου λειτουργίας PLM Connect.