Ο Π. Παυλόπουλος στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΑΣ Ζαγοράς

Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Τριήμερο εκδηλώσεων, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας και παρουσίας στον χώρο, διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου. Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 ως τις 4 Σεμπτέμβρη στην Ζαγορά, θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

“Η συμπλήρωση 100 χρόνων για μία ελληνική συνεταιριστική οργάνωση με έντονη εμπορική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής δεν αποτελεί απλά ένα συμβατικό ορόσημο”, επισημαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι ο ΑΣ ιδρύθηκε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μέσα από την δική του ιστορία αντικατοπτρίζεται και η ελληνική ιστορία ολόκληρου σχεδόν του 20ου αιώνα. Παράλληλα η εκατονταετής δράση του είναι απολύτως συνυφασμένη με την άυλη πολιτιστική κληρονομία και όλες τις αναπτυξιακές φάσεις της περιοχής της Ζαγοράς αλλά και ολόκληρου του Ανατολικού Πηλίου. Στη σημερινή εποχή, 100 χρόνια μετά την ίδρυσή του, πασίγνωστός με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», αποτελεί κομβικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής και απαλλαγμένος από οικονομικές δυσκολίες ελπίδα για τη διατήρηση του βιοτικού της επιπέδου.

Το ΔΣ της Οργάνωσης, με αίσθημα ύψιστης τιμής και βαρύτατης ευθύνης, αναπτύσσει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα με αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο. Χαρακτηριστικό γεγονός των αναπτυξιακών προσπαθειών με αφορμή τα 100 χρόνια είναι και τα νέα προϊόντα μεταποίησης που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός, όπως το πετιμέζι από Φιρίκια ΠΟΠ Πηλίου. Στα πλαίσια των δράσεων αυτών διοργανώνεται και το τριήμερο εκδηλώσεων που θα αποτελέσει και την κορύφωση της συνολικής προσπάθειας στις 02 με 04 Σεπτεμβρίου 2016.

“Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός προσκάλεσε επίσημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί στις εκδηλώσεις του τον Σεπτέμβριο, καθώς επίσης επίσημη πρόσκληση προς τον ΠτΔ απηύθυνε  και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Σημαντική είναι και η συμβολή και η αμέριστη στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού για την επίτευξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Ο Συνεταιρισμός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η πρόσκλησή έγινε αποδεκτή. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και ολόκληρη η Μαγνησία θα έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας στη περιοχή μας στις 04/09/2016, ο οποίος με την αποδοχή της πρόσκλησης δίνει το μήνυμα για το σημαντικό ρόλο που καλείται να έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς και στο μέλλον. Ελπίδα μας είναι η προσπάθεια που διεξάγεται να αποτελέσει βάση και παράδειγμα για όλο τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας αλλά και συνολικά της Ευρώπης”, καταλήγει η ανακοίνωση.