Ο τεχνικός υπολογιστών που… οργώνει τα βουνά

Το υπόγειο γευστικό διαμάντι της γης, την τρούφα, «κυνηγά» τα τελευταία χρόνια ο 40χρονος Δημήτρης Δημόπουλος από την Πάτρα, συμπυκνώνοντας όλη τη γεύση της σε ένα βάζο. Είναι ένας από τους λίγους επαγγελματίες κυνηγούς τρούφας στην Ελλάδα, ο οποίος, εν μέσω κρίσης, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Τυποποίησε αυτό το σπάνιο προϊόν και δημιούργησε μια σειρά προϊόντων με την επωνυμία «Ύδνον».

Αν και το επάγγελμά του ήταν τεχνικός υπολογιστών, αποφάσισε να ασχοληθεί με την τρούφα. Εκπαιδεύτηκε στη Βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι ανιχνευτές τρούφας στην Ελλάδα και μετά πήγε στην Ιταλία, η οποία είναι γνωστή για την τεχνογνωσία της. Tα προϊόντα «Ύδνον» προέρχονται από τρούφες που συλλέγει ο ίδιος, περνώντας ατελείωτες ώρες στα βουνά με τους δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του.

-Διαφήμιση-

Τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ενώ τον χειμώνα κινείται προς τον βορρά ή και το εξωτερικό για να συνεχίσει το κυνήγι του. Στη συνέχεια, οι τρούφες του αποστέλλονται στην Ιταλία, όπου και γίνεται η ειδική επεξεργασία και η συσκευασία.

Στον κατάλογο των προϊόντων του συγκαταλέγονται επίσης το λάδι λευκής και μαύρης τρούφας, το βούτυρο λευκής τρούφας, η σάλτσα μαύρης τρούφας με μανιτάρια, η κρέμα λευκής τρούφας με μανιτάρια, το μπαλσάμικο τρούφας, το αλάτι με τρούφα, το καρπάτσιο λευκής και μαύρης τρούφας και το πατέ ελιάς με τρούφα.

Τα προϊόντα «Ύδνον» διατίθενται σε καταστήματα με αχαϊκά προϊόντα, ενώ σιγά σιγά η διάθεσή τους επεκτείνεται. Στόχος του είναι και η αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ ήδη έχει διαθέσει φρέσκια τρούφα σε μικρές ποσότητες σε χώρες όπως η Αγγλία, η Ουγγαρία και η Ελβετία.

Νικολέτα Τζώρτζη

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki