Ομπάμα – Μόντι: Να μπει σε εφαρμογή η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ομπάμα – Μόντι: Να μπει σε εφαρμογή η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

«Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε, το ταχύτερο δυνατόν, να θέσουμε σε ισχύ τη συμφωνία του Παρισιού», είπε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Μόντι στον Λευκό Οίκο.

Η Ινδία κατατάσσεται τρίτη στον κατάλογο των χωρών με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Ουάσινγκτον και Νέο Δελχί συμμετείχαν ενεργά στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν ακόμη την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή έξι πυρηνικών αντιδραστήρων για πολιτική χρήση στην Ινδία από την αμερικανική εταιρεία Westinghouse, βάσει μιας συμφωνίας για τη σύναψη της οποίας χρειάστηκαν 10 χρόνια διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ