Οικονομική και συμβουλευτική στήριξη Ουγγαρίας στους αγρότες της Τρανσυλβανίας

agrotes-ouggaria
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του Ούγγρου υπουργού Γεωργίας, Sandor Fazekas, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας πρόκειται να διαθέσει φέτος περίπου 1,7 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τους αγρότες στη λεκάνη των Καρπαθίων, και ειδικότερα στην Τρανσυλβανία, μια περιοχή η οποία φιλοξενεί ουγγρικό πληθυσμό.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να προσελκύσει περισσότερους νέους, προκειμένου να επιστρέψουν στα χωριά και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής γεωργίας. Για αυτόν τον σκοπό, η Ουγγαρία θα παράσχει οικονομική στήριξη σε αγροτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα καταβάλει πόρους για τις υποτροφίες και τα βιβλία των φοιτητών και θα υποστηρίξει περιβαλλοντικά προγράμματα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Επιπλέον, θα χρηματοδοτήσει την επέκταση ενός δικτύου αγροτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Τρανσυλβανία. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κοινότητα θα τοποθετηθεί ένας ειδικός στον τομέα της γεωργίας, ο οποίος αφενός θα βοηθά τους αγρότες στην εκπόνηση σχεδίων για την απόσπαση ευρωπαϊκής ή εθνικής χρηματοδότησης, και αφετέρου θα δίνει συμβουλές πάνω σε συγκεκριμένες καλλιέργειες και σε θέματα που αφορούν τις ενώσεις αγροτών.

«Υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των γεωργών στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Η περιοχή όπου ζουν Ούγγροι πολίτες εκτός της χώρας μας είναι πολύ σημαντική για εμάς» δήλωσε ο Fazekas.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress