Τα οινοποιεία BOUTARI στους Χρυσούς Σκούφους και στα Top Notch 2023
Τα οινοποιεία BOUTARI αποτέλεσαν έναν από τους επίσημους χορηγούς στο θεσμό των «Χρυσών Σκούφων», τόσο στη τελετή απονομής όσο και στα Top Notch 2023. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν μια γκάμα κρασιών από την μεγάλη ποικιλία BOUTARI.
Το ταξίδι του γαστρονομικού θεσμού ξεκίνησε με την απονομή των «Χρυσών Σκούφων» τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στο εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Η τελετή συνδύασε τη λάμψη με τα περίτεχνα πιάτα που εντυπωσίασαν με την πρωτότυπη εμφάνιση τους αλλά και τη γεύση τους, αποδεικνύοντας πως η υψηλή γαστρονομία όταν παντρεύεται με το κρασί, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους λάτρεις των γεύσεων και των αρωμάτων.
Ένα εκλεκτό μενού απόλαυσαν οι καλεσμένοι της εκδήλωσης που βρέθηκαν στο δείπνο των «Χρυσών Σκούφων». Οι 11 επιδραστικότεροι chefs των τελευταίων 30 ετών (σύμφωνα με τους συναδέλφους τους): Έκτορας Μποτρίνι, Σωτήρης Ευαγγέλου, Αθηναγόρας Κωστάκος, Τάσος Μαντής, Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χριστόφορος Πέσκιας, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Παύλος Κυριάκης, Ερβέ Προνζάτο και Θάνος Φέσκος. Και οι 11 σεφ, μαζί με τον executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριο Κουστούδη, δημιούργησαν το μενού της τελετής απονομής με σκοπό να απογειώσουν τις γαστρονομικές γεύσεις.
Τα κρασιά που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ήταν ένα μέρος του portfolio των οινοποιείων BOUTARI. Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvee Speciale 2022 που παράγεται από διαλεχτά σταφύλια ηλικίας 50 ετών , το Dianthos Boutari ροζέ 2022 με την έντονη φρεσκάδα που πλαισιώνεται από φρέσκα αρώματα φρούτων, το Λευκό Γράμμα 2022 από το Αμύνταιο που συνδυάζει μοναδικά 3 ποικιλίες (Ασύρτικο, Sauvignon Blanc & Μαλαγουζιά), το Ασύρτικο Santorini 2021 και το Ιουλιάτικο που σερβιρίστηκε ως απεριτίφ για να συνοδεύσει το επιδόρπιο.
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο Grand Hyatt Athens, με την απονομή των γαστρονομικών διακρίσεων Top Notch 2023 και με το πάρτι που ακολούθησε, ολοκληρώθηκε η γιορτή για τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων.
Η βραδιά στο Grand Hyatt Athens, ξεκίνησε με τις απονομές των βραβείων Top Notch 2023 και κατέληξε σε ένα ατμοσφαιρικό πάρτι με γαστρονομικές πινελιές από τα κορυφαία εστιατόρια πάντα με τη συνοδεία κρασιών BOUTARI, όπως το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvee Speciale 2022, το Σημείο Στίξης Ροζέ και το Grande Reserve Naoussa 2013. Αξίζει να αναφερθεί πως από τα φετινά βραβευμένα με Top Notch εστιατόρια, 21 βρίσκονται στις Κυκλάδες, 5 στα Επτάνησα, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κρήτη, 1 στα Δωδεκάνησα, 4 στη Χαλκιδική, 1 στις Σέρρες, 4 στη Θεσσαλονίκη και 10 στην Αθήνα. Ο κος Δημήτρης Μάρκου, Εμπορικός Διευθυντής της Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ., απένειμε τα εφτά βραβεία στο νησί της Μυκόνου από τα 21 εστιατόρια που ξεχώρισαν στις Κυκλάδες.
Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά BOUTARI αναδεικνύουν τις γεύσεις των εστιατορίων μιας και το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ο ρόλος του είναι να υπερυψώσει το πιάτο το οποίο συνοδεύει και αντιστρόφως, το πιάτο να ευνοήσει την έκφραση του κρασιού. Ένας αρμονικός χρυσός συνδυασμός φαγητού και κρασιού που μετατρέπει τη στιγμή της δοκιμής σε μια αξέχαστη εμπειρία όπως έγινε πράξη και την βραδιά των Χρυσών Σκούφων.