Ο ΟΚΑΑ στέκεται αρωγός σε δράσεις υποστήριξης κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Παρουσίαση του βιβλίου «8 Ιστορίες + 1 Ποίημα» και διήμερο χριστουγεννιάτικο Bazaar πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών ΠΛΟΕΣ στο αμφιθέατρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στον Ρέντη.

Το βιβλίο, το οποίο είναι γραμμένο από ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού και με νοητική υστέρηση και έχει εικονογραφηθεί από μία έφηβη τυπικής ανάπτυξης που διαμένει στους Ξενώνες Εφήβων, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς Ρέντη, ενώ περισσότερα από 200 βιβλία διατέθηκαν προς πώληση στο Bazaar.

Το βιβλίο προλόγισαν ο Νίκος Βασάλος, ψυχολόγος ΚΗΜΑ ΙΙ και υπεύθυνος της ομάδας συγγραφής, η Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός τεχνολόγος, ο Ανδρέας Μήτσου συγγραφέας και ο Παναγιώτης Βουτυράκος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ Απόστολος Αποστολάκος, δήλωσε ότι τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού και με νοητική στέρηση είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και δρουν και κινούνται μέσα σε αυτή. Έχουν πολλά να προσφέρουν, όπως φάνηκε από την εξαιρετική δουλειά που έκαναν για την συγγραφή και εικονογράφηση του βιβλίου, αλλά και από τις χειροτεχνίες που εκτέθηκαν προς πώληση στο Bazaar.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η διοίκηση του ΟΚΑΑ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε αντίστοιχες δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ