Όλα ανοιχτά για την πληρωμή του νέου πακέτου Συνδεδεμένων

Ζωικά και Κορινθιακή Σταφίδα σε προτεραιότητα

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των πληρωμών από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ (Τετάρτη 26 Απριλίου 2023), κανένας δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε αναμένεται ο επόμενος κύκλος πληρωμών.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: ότι το ερχόμενο πακέτο πληρωμών θα περιλαμβάνει όλες τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις στα Ζωικά και τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια της Κορινθιακής Σταφίδας, όπως διαβεβαιώνει στην «ΥΧ» ανώτατο στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αν και πριν από λίγες ημέρες είχε δοθεί η δέσμευση ότι η πληρωμή των Συνδεδεμένων στα ζωικά θα ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, από τον Οργανισμό τώρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ημερομηνία πληρωμής να μετατεθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας (μετά την Πρωτομαγιά). Ωστόσο, και μέχρι χθες βράδυ κανένας δεν μπορούσε να πει περισσότερα με ακρίβεια.

Τι γνωρίζαμε μέχρι το βράδυ της 26/4/2023:

✱ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει παραλάβει τα στοιχεία παραδόσεων γάλακτος κ.λπ.

✱ Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της καλλιέργειας Κορινθιακής Σταφίδας, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίστηκε στα 561 ευρώ/εκτάριο.

✱ Συνδεδεμένες σε Ζωικά και Κορινθιακή Σταφίδα θα πληρωθούν ή μέχρι αύριο, Παρασκευή, ή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συμπληρωματική πληρωμή της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Μείνειτε συντονισμένοι στο ypaithros.gr για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις πληρωμές των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα»
που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023