Η Καμπάνια “Olive You” για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση Summer Fancy Food Show, στη Νέα Υόρκη

Η Καμπάνια “Olive You” για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση Summer Fancy Food Show, στη Νέα Υόρκη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή έκθεση Summer Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2018), με το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθητικό πρόγραμμα OLIVE YOU, European Table Olives”.

Με την Ελλάδα στο επίκεντρο της έκθεσης ως τιμώμενη χώρα (partner country), όπου η ξεχωριστή παρουσία της καμπάνιας OLIVE YOU πραγματοποιήθηκε στο κομβικότερο σημείο της έκθεσης, με τη συμμετοχή 8 εξαγωγικών επιχειρήσεων – μελών της ΠΕΜΕΤΕ σε ένα σύγχρονο και καλαίσθητο περίπτερο.

Τα εγκαίνεια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο “Olive You”, αλλά και την κάθε μια εξαγωγική επιχείρηση ξεχωριστά.  

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αναδείχθηκε το σύγχρονο προφίλ των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς, ενώ οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του προϊόντος δοκιμάζοντας νέους εμπορικούς τύπους από τις δημοφιλέστερες ποικιλίες («Χαλκιδική», «Καλαμάτα», «Κονσερβολιά», «Θρούμπα»). Παράλληλα και σε συνεργασία με την Enterprise Greece, η ΠΕΜΕΤΕ και το OLIVE YOU υποδέχθηκαν τους επισκέπτες της έκθεσης, με δύο 3ωρες παρουσιάσεις πρωτότυπων συνταγών του Προγράμματος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κύριο συστατικό την ελιά από τον σεφ Γιώργο Κατράντζο.

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών επισκέφθηκε το περίπτερο “Olive You”, ενώ ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο ερωτηματολόγιο της καμπάνιας απο εκπαιδευμένο προωθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα την συλλογή χρήσιμων πληροφοριών για τις γνώσεις και τις νέες τάσεις της αγοράς. Στόχος του “Olive You” στην αμερικάνικη αγορά είναι η αύξηση της κατανάλωσης του προϊόντος τόσο με την συνεχή ενημέρωση του αμερικάνικου εμπορικού και καταναλωτικού κοινού για το συγκριτικό πλεονέκτημα της φυσικής ωρίμανσης του ελαιόκαρπου στο δένδρο (φυσικό προϊόν/black natural olives) ποικιλιών επιτραπέζιων ελιών της Ε.Ε., την ποιοτική υπεροχή με την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής σε όλα τα στάδια του προϊόντος (ασφάλεια τροφίμων), όσο και με την ένταξη του προϊόντος στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών σαν βασικό συστατικό συνταγών ή/και σαν σνάκ.

Στα επόμενα δύο έτη της καμπάνιας “OLIVE YOU, European Table Olives” σε ΗΠΑ και Καναδά, θα επιδιωχθεί η προσέγγιση μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων, chefs, foodies, εμπόρων λιανικής και καταναλωτών όλων των ηλικιών στο πλαίσιο στοχευμένων διαφημιστικών και προωθητικών ενεργειών του Προγράμματος.

-Διαφήμιση-