Ολοκληρωμένο σχέδιο 6 εκατ. ευρώ για προστασία, ανάδειξη του Αμβρακικού και στήριξη της παράκτιας οικονομίας

05/08/2025
58'' διάβασμα
olokliromeno-schedio-6-ekat-evro-gia-prostasia-anadeixi-tou-amvrakikou-kai-stirixi-tis-paraktias-oikonomias-290998

Πρόταση για τη χρηματοδότηση με 6 εκατ. ευρώ δέσμης δράσεων για την προστασία, αξιοποίηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας του Αμβρακικού έχει καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου η πρόταση εκτός των παρεμβάσεων καθαρισμού του βυθού και των ακτών, εμπλουτισμού της βιοποικιλότητας, πιστοποίησης και ανάδειξης σπάνιων ειδών όπως η γάμπαρη και η σαρδέλα του Αμβρακικού, προβλέπει σειρά δράσεων που εστιάζουν ακόμη και στην τουριστική αξιοποίηση των λιμνοθαλασσών.

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία υποδομών επισκεψιμότητας και άσκησης δραστηριοτήτων όπως το ελεγχόμενο ψάρεμα εντός των λιμνοθαλασσών. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή πέριξ των λιμνοθαλασσών αναψυκτήριων αλλά και πρότυπων χώρων εστίασης με αλιεύματα του Αμβρακικού.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: