Ολοκληρώθηκε η αναφύτευση κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος

Ολοκληρώθηκε η αναφύτευση κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος
-Διαφήμιση-

Τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές, στις 23 Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική, συνεχίζει το CSR Hellas, θεσμικός εκφραστής της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, συντονίζοντας δράσεις σε συνεργασία με τα μέλη του.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της διοργάνωσης του αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου στην κλασική διαδρομή, στις 11 Νοεμβρίου 2018, ολοκληρώθηκε η αναφύτευση της Λεωφόρου Μαραθώνος μήκους 4,1 χλμ. (δυτικό πρανές) που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά, έργο που ανέλαβε η ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Για το σκοπό αυτό, προσφέρθηκαν από την εταιρεία και φυτεύτηκαν 1.300 δενδρύλλια από τα φυτώριά της στην Ελευσίνα και την Πάτρα, καθώς και 40 ελαιόδεντρα που προσέφερε η ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο βασίστηκε σε μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων κατά παραγγελία των αρμόδιων αρχών και στην υλοποίησή του συμπεριελήφθησαν όλα τα στάδια, από την προετοιμασία του εδάφους μέχρι τη φύτευση και την επίβλεψη της περιοχής τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019.

Συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και επανένταξη της περιοχής στην οικονομική και κοινωνική ζωή, το CSR Hellas, σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα, προχωρά ήδη στην αποξήλωση και σε δεύτερο χρόνο στην αντικατάσταση των καμένων στάσεων ΚΤΕΛ κατά μήκος της ίδιας διαδρομής, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δημιουργίας οφέλους για την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της, λειτουργώντας ως παράδειγμα συμβολής στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 και, ειδικότερα, στο Στόχο 17 που θέτει στο επίκεντρο την αξία της συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-