Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας: «ΟΧΙ στα νέα αγροτοδικεία»

“Το νέο «αγροτοδικείο» που στήνει η κυβέρνηση στις 25 Σεπτέμβρη 2020, θα βρει απέναντι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, σχετικά με την υπόθεση του αγρότη Νίκου Αγγελή που δικάζεται για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο του Αερινού το 2017. Με την ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία προσκαλεί αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Βόλου την Παρασκευή 25/9 στις 9:00 π.μ..

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας:

«Το νέο «αγροτοδικείο» που στήνει η κυβέρνηση στις 25 Σεπτέμβρη 2020, θα βρει απέναντι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Ο συνάδελφός μας, Νίκος Αγγελής δικάζεται για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο του Αερινού το 2017, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμασταν για το Ασφαλιστικό και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και για την υψηλή φορολογία.

Η επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να στήσει νέο αγροτοδικείο είναι συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί κυβέρνησης του, σχηματίστηκε η δικογραφία την οποία η ΝΔ αξιοποιεί για την καταστολή του αγώνα μας, για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας, του αναφαίρετου δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που μας πετούν από τα χωράφια μας και το βιός μας θα πέσει στο κενό. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό.

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, τη γη μας, τον ιδρώτα μας. Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε. Όλοι 25/9 9:00 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Βόλου».