Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων: Μετά τη σύσκεψη, τι;

omospondia-ktinotrofon-tyrnavos
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, μετά την πετυχημένη –σε σχέση με την προσέλευση κτηνοτρόφων, εκπροσώπων πολιτικών φορέων και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης– πανθεσσαλική σύσκεψη του Τυρνάβου.

Όπως είναι γνωστό, οι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο στο Συνέδριο του Economist στη Λάρισα στις 3 Μαΐου, στο οποίο θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός διεμήνυσε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί μαζί τους και να συζητήσουν το πρόβλημα των χαμηλών τιμών στο γάλα και το κρέας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η προθυμία Αποστόλου για διάλογο, ακόμη και στο… στόμα του λύκου, στον Τύρναβο, προκάλεσε μια διχογνωμία στις τάξεις των διοικούντων της Ομοσπονδίας. Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι, ανεξαρτήτως της συνάντησης με τον υπουργό Αποστόλου, το συλλαλητήριο πρέπει να γίνει, ο αντίλογος θεωρεί ότι η αρχική απόφαση πρέπει να παγώσει, ως ένδειξη καλής θέλησης.

Οι πρώτοι ζητούν κάποια προαπαιτούμενα για να δεχθούν τον υπουργό, όπως π.χ. να αποδεχθεί τη Διεπαγγελματική Φέτας και να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με το ποιος και τι ποσότητες εισάγει γάλα και κρέας. «Επειδή υπάρχει παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, δεν υφίσταται ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα», σπεύδουν να σημειώσουν οι Θεσσαλοί, προλαμβάνοντας σχετική απάντηση του υπουργού.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress