Η ώρα των τρακτέρ στη Θεσσαλία

Στη 1 το μεσημέρι, έχει δοθεί ραντεβού για τους αγρότες στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν τρακτέρ από Λάρισα, Τύρναβο, χωριά δήμου Κιλελέρ και Αγιά, ενώ τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στην κινητοποίηση της Καρδίτσας στην Ε-65. Στον κόμβο Πλατυκάμπου (ΠΕΟ Λάρισας –Βόλου με ΠΑΘΕ) οι αγρότες θα επιδιώξουν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), αν και η Αστυνομία θα επιχειρήσει να τους εμποδίσουν να βγούνε στον αυτοκινητόδρομο, επικαλούμενη την ασφάλεια των οδηγών.

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στην σημερινή κινητοποίηση, βγάζοντας τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα, για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών διαχρονικών, της νέας ΚΑΠ, αλλά και των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας.

Με την απόφασή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής να συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους σε λίγη ώρα στον Περιφερειακό Βόλου όπου θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους στο μπλόκο του Ριζόμυλου και ανάλογα με τη συμμετοχή και τη διάθεση που θα δείξουν οι αγρότες, δεν αποκλείεται η μετακίνηση στην εθνική. Παράλληλα καλούν και όσους αγρότες δεν έχουν βγει στο μπλόκο του Ριζομύλου με τα τρακτέρ τους το ενισχύσουν, στέλνοντας το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ώστε μαζικά να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αγωνιστικό ραντεβού στη πλατεία Μεγαλοχωρίου με τα τρακτέρ μας και τα αγροτικά μας μηχανήματα ώστε να κινηθούν προς το Ζάρκο, όπου ήδη είναι συγκεντρωμένα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας», δίνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» (ΟΑΣΤ).

Πώς θα κινούνται τα οχήματα στον Ε-65 λόγω του μπλόκου των αγροτών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για λόγους ασφαλείας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, εκτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στα ακόλουθα σημεία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65:

Α/Κ Προαστίου (97,3 χ/θ) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία (εκτροπή της κυκλοφορίας προς Επ.Ο. Προαστίου – Αγίας Τριάδας): όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγίας Τριάδας με τον Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κίνηση στην Επ. Οδό Προαστίου – Αγίας Τριάδας – Καρδίτσας και ακολούθως στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου και είσοδος στον Ε-65 από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου). Α/Κ Ανάβρας (60,9 χ/θ) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα (εκτροπή της κυκλοφορίας αυτής προς Επ.Ο. Ανάβρας – Κέδρου): όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Ανάβρας προς τη συνδετήρια οδό του Ε-65 με Κέδρο – Ανάβρα.

Για τα οχήματα που κινούνται προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται προς Καλλιφώνι – Αγιοπηγή – Καρδίτσα.

Για τα οχήματα που κινούνται προς Σοφάδες – Λάρισα, η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω της Επ. Ο. Ανάβρας – Φίλιας – Μαυραχάδων – Σοφάδων.