Οριστικά και τμηματικά η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά

Οριστικά και τμηματικά η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά!
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε νέα εποχή εισέρχεται η διεθνώς γνωστή για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του μνημείου-κτιρίου Δημοτική Αγορά των Χανίων, μετά τη σημερινή συμφωνία καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς με τη δημοτική Αρχή για την τμηματική ανακατασκευή της.

Ορόσημο για τον Δήμο Χανίων χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας «Πρόκειται για μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, καθώς έπειτα από όλες τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει, βρισκόμαστε πλέον στον σωστό δρόμο και μπορούμε ως δήμος να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ανάδοχο εργολάβο, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό».

-Διαφήμιση-

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, παρέδωσε στη δημοτική Αρχή το κείμενο της συμφωνίας για τμηματική ανακατασκευή του μνημείου, υπογεγραμμένο από το σύνολο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός του κτιρίου, εκφράζοντας από κοινού με τον πρώην πρόεδρο, Γιώργο Τραχαλάκη, την ικανοποίησή τους για τις προσπάθειες του δήμου ώστε να ακολουθηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος ανακατασκευής.

Η δημοτική Αρχή αναλαμβάνει τώρα την πολύ μεγάλη, όπως όλοι υποστηρίζουν, ευθύνη, να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι που θα συμπληρώσουν το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, το οποίο που έχει ήδη εξασφαλιστεί από το 2015, με την υπογραφή του τότε υπουργού, Γιώργου Σταθάκη. Όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας, «… ο τρόπος της τμηματικής εκτέλεσης του έργου θα γίνει σε πέντε στάδια, ώστε να επιλυθεί και το ζήτημα του αύλειου χώρου της κεντρικής εισόδου της Δημοτικής Αγοράς. Στο τέλος, το εμβληματικό αυτό κτίριο θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη μας… ενώ θα προωθηθεί και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της».

Επίσης, ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι στην παρούσα φάση προωθείται στο κέντρο της πόλης μία σημαντική ανανέωση, βάσει των σχεδιασμών της δημοτικής Αρχής, καθώς σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη ανάπλασης της οδού Τζανακάκη έως την οδό Σκαλίδη. «Θα αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης μας, η οποία έχει μπει πλέον σε διαφορετική τροχιά» σημείωσε.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki