ΟΣΔΕ 2020: Υποβλήθηκαν πάνω από 641.000 αιτήσεις

Με την υποβολή και οριστικοποίηση 641.265 δηλώσεων έκλεισε χθες τα μεσάνυχτα το ΟΣΔΕ 2020, και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ypaithros.gr, η διαδικασία και φέτος εξελίχθηκε με επιτυχία παρά τις πρωτοφανείς καταστάσεις που προκάλεσε σε παραγωγούς και εργαζόμενους των ΚΥΔ η πανδημία.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, φαίνεται πως για το 2020 καταγράφεται μία αυξητική τάξη των παραγωγών που έχουν υποβάλει ΕΑΕ.

Βέβαια, αυτή την στιγμή υπάρχουν ακόμη παραγωγοί που δεν έχουν κλείσει τις εκκρεμότητές τους και οφείλουν να κινηθούν άμεσα, καθώς για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα επιβάλλεται κύρωση επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων), ενώ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Όσον αφορά φημολογία που έχει αρχίσει να καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες περί «παράτασης» στο διαδίκτυο, να θυμίσουμε στους παραγωγούς ότι κάθε απόφαση που αφορά προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων έρχεται και νομιμοποιείται μόνο από την ΕΕ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη φετινή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020