Όχι στις αναστολές πληρωμών σε κτηνοτρόφους, λένε οι «μεγάλοι» της αγοράς γάλακτος

Σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι χειμάζονται από τις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά γάλακτος και κρέατος, φαίνεται πως οι μεγάλες  γαλακτοβιομηχανίες συνεχίζουν τις πληρωμές τους στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους, ακόμα και στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται μέσω επιταγών.  Ο αντιπρόεδρος της «ΔΩΔΩΝΗ», Ιωάννης Βιτάλης σε αναλυτική του ενημέρωση διαβεβαίωσε την «ΥΧ» ότι οι 5.500 παραγωγοί της εταιρείας πληρώνονται κανονικά.

Νωρίτερα, η «ΜΕΒΓΑΛ» και η «ΚΡΙ –  ΚΡΙ» είχαν ενημερώσει τους παραγωγούς ότι δεν έκαναν καμία χρήση των δυνατοτήτων που έδινε η κυβέρνηση για ένταξη στους ΚΑΔ και αναστολή πληρωμών των επιταγών έως 75 ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» το παράδειγμα των ανωτέρω επιχειρήσεων ακολουθούν και άλλες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, δεν είναι όμως λίγες και αυτές που είτε δικαιολογημένα, είτε άδικα σταμάτησαν να πληρώνουν τους κτηνοτρόφους, δημιουργώντας τους οξύ πρόβλημα ρευστότητας.

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα εκτάκτως από την Μ.Πέμπτη τη δέσμευση των «μεγάλων» να μην προχωρήσουν σε αναστολή πληρωμών στους κτηνοτρόφους, αλλά και την άλλη όψη του νομίσματος