Παιχνίδι προσομοίωσης βοηθά τους αγρότες να ελέγξουν τις καλλιεργητικές τους πρακτικές

Ένα διαδραστικό παιχνίδι στον υπολογιστή, με το όνομα Maladaptation, επιτρέπει στους αγρότες να λάβουν αποφάσεις σχετικά με καλλιεργητικές πρακτικές παρουσιάζοντας κάθε φορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η κάθε μία από αυτές.

Ο αγρότης/παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με προκλήσεις όπως είναι η αύξηση της θερμοκρασίας ή της ξηρασίας, ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης παρασίτων και ζιζανίων, καθώς και η αύξηση των βροχοπτώσεων.

Αφού επιλέξει μία από τις παραπάνω προκλήσεις παρουσιάζονται διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισής τους.

Πιθανά αρνητικά αποτελέσματα με βάση τις αποφάσεις

Κάθε μέθοδος, ωστόσο, έρχεται με ένα κόστος, το οποίο ο αγρότης/παίκτης μπορεί είτε να δεχτεί είτε να απορρίψει.

Αν δεχτεί, «πληρώνει» ένα ορισμένο ποσό νομισμάτων από τα 20 νομίσματα που έχουν τοποθετηθεί στο πορτοφόλι του, όταν αρχίσει το παιχνίδι. Σκοπός είναι ο παίκτης να τελειώσει το παιχνίδι με όσο το δυνατόν περισσότερα νομίσματα στο πορτοφόλι του. Στο τέλος, λαμβάνει μια περίληψη των πιθανών αρνητικών αποτελεσμάτων με βάση τις αποφάσεις του.

Το παιχνίδι, το οποίο είναι αρκετά απλό, έχει σχεδιαστεί από ερευνητές από τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία με έναν ευχάριστο τρόπο για να αντιληφθεί ο χρήστης πιο εύκολα τις επιπτώσεις των καλλιεργητικών του πρακτικών στο περιβάλλον, αλλά και τις ίδιες τις καλλιέργειες.

Μπορείτε να δείτε το παιχνίδι στην διεύθυνση: maladaptationgame.info