Πανιά για τον ελληνικό τουρισμό σηκώνουν οι Μικροί Έλληνες Παραγωγοί

Μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία από τους Μικρούς Έλληνες Παραγωγούς, κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσαν για τα προϊόντα και τις δραστηριότητές τους. Η ίδια ενεργοποιήθηκε όταν διοργανώσαν το Γαλάζιο Σάββατο και η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των αυθεντικών ελληνικών προϊόντων στον ελληνικό τουρισμό.

Όπως επισημαίνει η υπεύθυνη συντονισμού της Πρωτοβουλίας των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, Αγγελική Παπαράδη, «ο ελληνικός τουρισμός, με την ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, αποκτά μεγαλύτερες ανάγκες σύνδεσής του με την ελληνική παραγωγή, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε για εστιατόρια».

Όπως εκτιμά η ίδια, αποτελεί απαίτηση των επισκεπτών της χώρας μας να δοκιμάζουν τοπικά προϊόντα. «Αυτή η διασύνδεση αποτελεί έναν από τους στόχους του ΕΟΤ και εμείς, ως ομάδα Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, παρουσιάζουμε ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια», αναφέρει. Το θετικό της συγκεκριμένης ομάδας, που διαρκώς μεγαλώνει, είναι ότι περιλαμβάνει προϊόντα από όλη την Ελλάδα και αυτό συνιστά πλεονέκτημα για τον χώρο της εστίασης που θα τους επιλέξει. «Μπορούμε να αποτελέσουμε ένα χρήσιμο εργαλείο για μια τουριστική επιχείρηση, γιατί μέσα από εμάς μπορεί να εντοπίσει τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε έναν τόπο και, ταυτόχρονα, αν επιθυμεί εξειδικευμένα προϊόντα, όπως είναι το κρητικό παξιμάδι, το οποίο δεν παράγουμε στη Βόρεια Ελλάδα, να βρει έναν παραγωγό και να συνεργαστεί μαζί του».

Στις επόμενες συναντήσεις που σχεδιάζουν, με αρωγό την κα Γκερέκου, είναι αυτή με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το οποίο θα ενημερώσουν για τις δυνατότητές τους. Μένοντας στη συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ, η κα Παπαράδη επισημαίνει ότι μέσα από την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που υλοποιεί ο Οργανισμός συμφώνησαν ότι θα οργανωθούν προς αυτή την κατεύθυνση και θα πραγματοποιήσουν κοινές δράσεις προβολής. Δεν αποκλείεται, επομένως, να φιλοξενηθούν σε περίπτερο του ΕΟΤ σε εκθέσεις, ενώ η κα Γκερέκου τους μετέφερε ότι μπορεί να είναι και η ίδια παρούσα σε εκδηλώσεις τους.

Τέλος, η κα Παπαράδη αναφέρει ότι θα συμμετέχουν στη Food Expo με δύο μικρούς Έλληνες παραγωγούς, καθώς και στο Forum Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.