Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Αρχική Ακρόδρυα

Ακρόδρυα

Με τους ξηρούς καρπούς να επιστρέφουν στις προτιμήσεις των παραγωγών τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια στροφή στην καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς, Φιστικιάς, Καστανιάς και Φουντουκιάς. Δεν έχει ωστόσο ωριμάσει ακόμη ο συγκεκριμένος παραγωγικός τομέας ώστε να έχουμε σαφή συμπεράσματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι και σε αυτού του είδους τις καλλιέργειες θα μπορούσαμε μέσα από σύγχρονες μεθόδους να αναδείξουμε την υπεραξία των ελληνικών καρπών καρυδιών, αμυγδάλων κ.λπ. Σημειώστε ότι στην οικογένεια των ακρόδρυων συναντάμε το πεκάν και τον κοκοφοίνικα, είδη που δεν είναι διαδεδομένα στη Ελλάδα.

Περισσότερες Ειδήσεις

Χρονιά του αμυγδάλου και του κελυφωτού φιστικιού η φετινή

Οι καλλιέργειες των ακρόδρυων κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στον δύσκολο χειμώνα, με τη συλλογή να ξεκινά από τα μέσα Αυγούστου. Φυσικά, στο κάδρο του «ξεσκέπαστου...

Συνάντηση και συνεργασία με αγρότες στα Κανάλια Μαγνησίας, για την καλλιέργεια αμυγδάλου

Συνάντηση εργασίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων και με αγρότες της περιοχής πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, την Τετάρτη,...

ΓΕΩΤΕΕ Θράκης: Eσπερίδα με θέμα “βιωσιμότητα και προοπτικές στην παραγωγή ξηρών καρπών”

Tην Τετάρτη  25/05/2022, στις 19.00, στο ‘’Νομαρχείο’’ Αλεξανδρούπολης διοργανώνεται με τη συμμετοχή του Παραρτήματος Θράκης ΓΕΩΤΕΕ, εσπερίδα, με θέμα την βιωσιμότητα και τις προοπτικές...

Θεμιστοκλής Τομπουλίδης: Το καρύδι έγινε βούτυρο από έναν 34χρονο αγρότη που επενδύει στις νέες τεχνολογίες

Με ιδιαίτερα και πρωτότυπα προϊόντα καρυδιού και νέες τεχνολογίες στο χωράφι, ένας 34χρονος αγρότης συνεχίζει και εξελίσσει την οικογενειακή καλλιέργεια στο Μανδράκι Σερρών. Ο...

Η μεταποίηση ανοίγει δρόμους σε παραγωγούς ξηρών καρπών

Η μεγάλη άνοδος στην κατανάλωση χορτοφαγικών (vegan και vegetarian) προϊόντων και γενικότερα η στροφή στην υγιεινή διατροφή φαίνεται ότι ανοίγουν νέες προοπτικές σε αρκετούς παραγωγούς που...

Αλέξανδρος Λυμπερόπουλος: Ο Ξωτάρης που αναβίωσε την ξηρική αμυγδαλοκαλλιέργεια της Κέας

Ξωτάρης, στην τοπική διάλεκτο της Κέας, είναι ο άνθρωπος της εξοχής, αυτός που ζει μακριά από την πόλη και επιβιώνει στις ιδιαίτερες συνθήκες της...

Η «κυριαρχία» των ξηρών καρπών και των ακρόδρυων

Άρθρο του Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμ. Γεωπονίας - Αγροτεχνολογίας, διευθυντή του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων, HORTLAB» Πλήρως δικαιωμένοι...

Η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη του ποιοτικού φουντουκιού

Κατά γράμμα τηρείται μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός του ιταλικού ομίλου Besana για εγκατάσταση ακρόδρυων μέσα από συμβολαιακή γεωργία με παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως...

Εάν δεν βρίσκετε Nutella στο σούπερ μάρκετ, θα φταίει ο Ερντογάν

Οι καταναλωτές που θα δουν το επόμενο διάστημα την Nutella να βρίσκεται σε έλλειψη στα σούπερ μάρκετ ή την τιμή της να έχει αυξηθεί...

Τουρκία: Κάλεσμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού φουντουκιών

Τους καλοκαιρινούς μήνες, χιλιάδες εποχικοί εργάτες από τα φτωχότερα μέρη της Τουρκίας καταφθάνουν στις περιοχές όπου πραγματοποιείται η καλλιέργεια φουντουκιού για να συμμετάσχουν στη...

Κυριότερα άρθρα αυτή τη στιγμή