Πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών στον ΕΛΓΑ – Ζήτησαν δίκαιες αποζημιώσεις και αλλαγή του Κανονισμού

Πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών στον ΕΛΓΑ - Ζήτησαν δίκαιες αποζημιώσεις και αλλαγή του Κανονισμού

Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε από στελέχη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με αιτήματα την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν καλύπτει μια σειρά από ζημιές σε αγροτικά προϊόντα, την γρήγορη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων.

Επίσης στο περιθώριο της χθεσινής διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας κατήγγειλε και το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που περιορίζει σε απαγορευτικό βαθμό και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.      

Αναφορικά με το διεκδικητικό πλαίσιο, αυτό αναφέρει τα εξής: Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ. Δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας, που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και αύξηση των ασφαλίστρων. Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις».