Πανθεσσαλικό μπλόκο ετοιμάζουν από τους αγρότες – Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Agrotica, από την ΠΕΜ

Πανθεσσαλικό συντονισμό για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες, στη συνεδρίαση της Τρίτης 30/1, των Συντονιστικών Επιτροπών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Έτσι σήμερα το απόγευμα (4μ.μ.) Λαρισαίοι αγρότες από τον κόμβο Πλατυκάμπου θα επιχειρήσουν να ανέβουν με τα πόδια στην ΠΑΘΕ για συμβολικό αποκλεισμό, ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοί τους από Καρδίτσα και Φάρσαλα θα ανέβουν στον Ε-65 και παράλληλα στο Ζάρκο θα αποκλείσουν την Ε.Ο Λάρισας- Τρικάλων και στο Στεφανοβίκειο την παλιά Βόλου- Λάρισας. Στο μεταξύ ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το δυναμικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στην Αgrotica το Σάββατο. 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων,  όπως είχαμε αποφασίσει στη Νίκαια της Λάρισας τον Δεκέμβρη.

Σε ανακοίνωση της «χαιρετίζει τον ξεσηκωμό των αγροτών όλης της Ελλάδας  που  παλεύουν για την επιβίωση τους. Καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης από τη Θεσσαλία μέχρι τη Θράκη. Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, ο υπουργός Γεωργίας μας είπε “υποκινούμενους”. Δεν κάναμε πίσω, φουντώσαμε τον αγώνα. Τώρα λέει ψέματα ότι  “ακούει τα αιτήματα και δεν επιδιώκει την ένταση”. Γνωρίζουμε ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και να απαντήσει στα υπομνήματά τους. Γιατί η πόρτα του Υπουργείου δεν είναι ανοιχτή για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι ανοιχτή στους διάφορους “παράγοντες”, τακτικούς συνομιλητές της,  που έχουν στόχο να διασπάσουν  τον ενιαίο αγώνα μας και να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήρε η κυβέρνηση για να προστατέψει τον μόχθο μας, για τη μείωση του κόστους παραγωγής που είναι τεράστιο και τις τιμές που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι σε βάρος μας και σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης.

Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα. Οι αρνητικές συνέπειες της ΚΑΠ είναι πλέον ορατές για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών στην χώρα μας και στην Ευρώπη. Συνάδελφοι έχουμε μια και μόνο επιλογή. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι αλιείς  αυξάνουμε τώρα την αγωνιστική μας πίεση. Είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας. Σταθμός του αγώνα μας το συλλαλητήριο στην Agrotica το Σάββατο 3/2, 12μ στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας). Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες. Να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες! Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»