Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κυνηγών ενάντια στο νομοσχέδιο για την στείρωση των κυνηγόσκυλων

Ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση απέναντι στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, με το οποίο προωθείται υποχρεωτικός ευνουχισμός και στείρωση όλων των ζώων έστειλαν κυνηγοί απ΄ όλη τη Θεσσαλία στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από την  Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία στο Αλκαζάρ της Λάρισας. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος κυνηγών από όλους του Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, αλλά και απλοί πολίτες, με την ιδιότητα του κτηνοτρόφου, του ψαρά, του κυνόφιλου. Επίσης στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι όμορων Ομοσπονδιών, όπως της Μακεδονίας –Θράκης και της Ηπείρου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ.  κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, ο οποίος αναφέρθηκε στα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου, στο σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στο επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων, καθώς επίσης και το σύνολο των μελετών και προγραμμάτων  που εκπονούνται από αυτές, γεγονός απαραίτητο για την υπογραφή της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας κάθε χρόνο.

Μακριά από κόμματα η κυνηγετική οικογένεια

Με την ανασκόπηση στο παρελθόν θέλησε να τονίσει και να επισημάνει ότι «όταν η κυνηγετική οικογένεια συσπειρώνεται και  διακατέχεται από ομόνοια, βάζοντας στην άκρη οποιοδήποτε προσωπική σκοπιμότητα και συμφέρον εξαιτίας της αριθμητικής και της οικονομικής δύναμης που έχει, μπορεί να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά της, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση φιλοκυνηγετική ή μη, όπως συνέβη με τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος ήταν αδικαιολόγητα αρνητικός σε όλες τις προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Αντιθέτως με τον διάδοχο του κ. Φάμελο δημιουργήσαμε μια άψογη και εποικοδομητική συνεργασία. Όπως συνέβη στο παρελθόν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρου, ο οποίος παραμονές έναρξης κυνηγίου, μετά την απαγορευτική απόφαση του ΣΤΕ πήρε την ευθύνη και προέτρεψε τους κυνηγούς να πάνε για κυνήγι. Το ίδιο συνέβη και με τον συντοπίτη μας Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζημιχάλη ,του οποίου η αντικυνηγετική στάση ανετράπη και στην πορεία και λύσαμε πολλά θέματα που αφορούν το κυνήγι».

Το μήνυμα στην κυβέρνηση

Ο κ. Μπαλατσός υποστήριξε ότι σε περίπτωση που δεν τροποποιηθούν τα άρθρα, έχει ήδη αποφασιστεί από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία να κατατεθεί αγωγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Κλείνοντας προέβη σε μια δέσμευση – υπόσχεση ότι «αν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας, η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας».