Παραδίδεται το σχέδιο των Ολλανδών στην Κυβέρνηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

Σύσκεψη στο Μαξίμου στις 5 Μαρτίου

Το master plan (σχέδιο) της Ολλανδικής εταιρείας HVA Ιnternational για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας έχει ολοκληρωθεί και μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να παραδοθεί στην Κυβέρνηση. Την Τρίτη 5 Μαρτίου θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και υπουργών της Κυβέρνησης, στην οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο από τον επικεφαλής της Ολλανδικής εταιρείας Μιλτιάδη Γκουζιούρη.

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι Ολλανδοί εργάζονταν πυρετωδώς, έχοντας ως βάση το Άμστερνταμ, ενώ βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους συνεργάτες τους στη Λάρισα (ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ») και την Καρδίτσα, από τους οποίους είχαν συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση των πλημμυρισμένων περιοχών.

Στο μεταξύ, στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργικός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Τελωνείου στην οδό Φαρσάλων θα προχωρoύν από σήμερα το πρωί οι εναπομείναντες αγρότες του μπλόκου στον Πλατύκαμπο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις παράνομες ελληνοποιήσεις των προϊόντων, προβάλλοντας το αίτημα για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ακολούθως, η αυτοκινητοπομπή θα κινηθεί με κατεύθυνση την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου τα τρακτέρ θα παραμείνουν όλη μέρα, όπως έπραξαν και στην πρόσφατη κινητοποίησή τους στην πόλη. Στόχος της ΕΟΑΣΝΛ είναι η είσοδος των τρακτέρ να γίνει με το κλείσιμο της αγοράς. Η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας βρίσκεται σε επικοινωνία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τις λεπτομέρειες της σημερινής κινητοποίησης. Όλα δείχνουν ότι οι σημερινές δράσεις θα είναι και οι τελευταίες των φετινών κινητοποιήσεων, καθώς οι υποχρεώσεις των παραγωγών στα χωράφια (και λόγω βροχών) είναι αυξημένες.