Οι παραγωγοί της Ξάνθης προωθούν τα προϊόντα τους και ενημερώνουν οι ίδιοι τους καταναλωτές

Στον ίδιο χώρο με τους παραγωγούς που έκαναν το δικό τους βήμα προώθησης των προϊόντων τους κάνουν εκατό (100) παραγωγοί της Ξάνθης.

Αποκτούν βήμα προώθησης των προϊόντων που παράγουν στη λαϊκή και στη δημοτική αγορά της Ξάνθης θέλοντας οι ίδιοι να αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος από την προσπάθειά τους σε καιρούς δύσκολους.

Υψηλό κόστος παραγωγής

Σύμφωνα με σημερινές (19-1-2023) τους δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr το υψηλό κόστος παραγωγής από τη μια και το αυξημένο κόστος συσκευασίας και τυποποίησης από την άλλη δυσκολεύει την προσπάθειά τους. Έτσι, εκατό (100) μέλη του Συλλόγου Ντόπιων Παραγωγών Ξάνθης προσπαθούν να δώσουν τη δική τους απάντηση αποκτώντας σταντ σε πολυσύχναστους εμπορικούς χώρους.

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι ίδιοι οι καταναλωτές τα προϊόντα του τόπου τους και τους καλλιεργητές που τα παράγουν» σημείωσε ο κος Ά. Προμοίρας τονίζοντας ότι «το κέρδος της προώθησης μοιράζεται από τους παραγωγούς».

Κι αν στην προώθηση των προϊόντων τους βρίσκουν λύση, στην πρόωρη ανθοφορία αδυνατούν να το πετύχουν ο καλός καιρός δεν είναι καλός σύμμαχος λένε σημειώνοντας την αγωνία τους. «Σε περίπτωση που την άνοιξη υπάρξει παγετός τότε χάνονται δύο καλλιεργητικές χρονιές».

Πηγή: ertnews.gr