Παραίτηση μέλους του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Την παραίτηση του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Νικόλαο Κατή υπέβαλε ο γεωπόνος ΓΠΑ Αλέξανδρος Βάσταρδος Χωνάς ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προβλημάτων του οργανισμού, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:

Προς τον
Πρόεδρο του Δ.Σ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Κοινοποίηση:

ΥΠΑΑΤ – Διαχειριστική Αρχή – ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε,

Δέκα μήνες μετά τον διορισμό μου ως μέλος του Δ.Σ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ διότι διαπιστώνω ότι τα προβλήματα του Οργανισμού διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται με την διοίκηση του οργανισμού να κοιτά αμήχανα, και να αδυνατεί να δώσει λύση παρά τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων και παρά τις προτάσεις των συλλογικών τους οργάνων. Το δε αρμόδιο Υπουργείο, μετά τις εκλογές, έχει αφήσει τον οργανισμό να πλέει σαν ακυβέρνητο καράβι.

Με λύπη και αμηχανία άκουγα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, ερευνητές του πρώην ΕΘΙΑΓΕ που περιέγραφαν την κατάσταση στην Αγροτική Έρευνα: με ελάχιστα κονδύλια άλλα κυρίως με έλλειψη προσανατολισμού και προοπτικής. 

Αλήθεια πότε και με ποιες προτάσεις η διοίκηση έθεσε τα ζητήματα έρευνας στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ;

Κύριε Πρόεδρε, οι προσλήψεις ερευνητών δεν λύνουν τα δομικά και θεσμικά προβλήματα της γεωργικής έρευνας.

Με λύπη επίσης διάβασα στις 7-6-2019 την επιστολή παραίτησης του μέλους του Δ.Σ κ. Θάνάση Μπαντή στην οποία περιέγραφε τα προβλήματα στους ελέγχους στην αγορά γαλακτομικών και τις πρακτικές της διοίκησης.

Με λύπη μου άκουσα την ενημέρωση του εκπροσώπου των εργαζομένων, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό των κτηρίων του Οργανισμού, την ανάγκη συντήρησης τους, την ανάγκη πιστοποίησης των δομών κατάρτισης-όσες έγιναν ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας και του προσωπικού μόχθου των εργαζόμενων σε αυτές.  Σήμερα συνεχίζει να με προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας που μπορούν να πιστοποιηθούν δεν δίνονται χρήματα για την αναγκαία βελτίωση τους.

Και όλα αυτά, όταν ο οργανισμός έχει εκατομμύρια ευρώ σε αποθεματικά. 

Η δικαιολογία της διοίκησης “έχουμε έλλειψη προσωπικού στο τμήμα των έργων και αυτά να τα κάνει το ΥΠΑΑΤ”, μόνο θυμηδία προκαλεί. Αναρωτιέμαι, πότε ενημέρωσαν το ΥΠΑΑΤ για αυτό το θέμα;

H ολοκληρωμένη πρόταση των εργαζόμενων για βελτίωση των δομών κατάρτισης δεν αξιολογήθηκε ποτέ από την  διοίκηση.