Χαραμάδα μόνο όταν υπάρχει «ανωτέρα βία» αφήνει για τους εκπρόθεσμους του ΟΣΔΕ ο Αποστόλου

Αποκλειστικό: Πάνω από 690.000 έκαναν δήλωση
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το αργότερο μέχρι τις 9 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης των εκπρόθεσμων δηλώσεων ΟΣΔΕ) πρέπει να καταθέσουν τα χαρτιά τους οι αγρότες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Δίνουμε μια εύλογη παράταση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε διαρκώς παρατάσεις γιατί καθυστερούν κι οι υπόλοιπες διαδικασίες πληρωμών», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, καθώς όσοι παραγωγοί ήταν εκπρόθεσμοι, έχουν ποινή, όχι για ένα χρόνο ενίσχυσης, αλλά για μία πενταετία.

-Διαφήμιση-

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Κόκκαλης υπήρξαν άνθρωποι που έχασαν τις προθεσμίες κι όχι πάντα με δική τους υπαιτιότητα, διότι δε γνώριζαν ότι έπρεπε π.χ. να υποβάλλουν τοπογραφικά.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό είναι συγκεκριμένες και δεν μπορεί να τραβούν διαρκώς σε βάθος χρόνου, γιατί καθυστερούν όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες, ωστόσο, επιφυλάχθηκε για κάποιες περιπτώσεις, που αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έφταιγαν οι παραγωγοί, που έχασαν τις προθεσμίες (ανωτέρα βία). «Η ορθή εφαρμογή των κανονισμών είναι απαραίτητη για να μην έχουμε πρόστιμα και επιπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki