Λάρισα: Παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας Πειραιώς

agrotes-peiraios-larisa
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Χρηματοδοτικά προϊόντα και εργαλεία, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των παραγωγών, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση, που έγινε το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα, στελέχη του αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, που υπογράμμισαν ότι ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Εστιάζοντας τις ομιλίες τους στα εξειδικευμένα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που αφορούν την παροχή ρευστότητας για την κάλυψη τόσο των παραγωγικών όσο και των επενδυτικών τους αναγκών και δίνοντας έμφαση στις ευκαιρίες που δημιουργεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μίλησαν για τη συμβολαιακή τραπεζική, το ανοιχτό δάνειο αγροτών (ΑΔΑ), τη μικροχρηματοδότηση, την κάρτα του αγρότη, τις χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης, για την αγορά γεωργικού εξοπλισμού, αγοράς γης, για τη χρηματοδότηση νέων αγροτών και για ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις, όπως λογαριασμός ταμιευτηρίου αγροτών κ.ά.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του περιφερειακού διευθυντή Δικτύων Καταστημάτων της Τράπεζας, Χρήστου Πανάγιου, και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Γ. Λαδόπουλου. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιάννης Χανιωτάκης, senior director αγροτικού τομέα της Τράπεζας, ο οποίος ανέφερε ότι «ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του. Με σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αγροτών και των φορέων τους». Τόνισε, ακόμη, ότι «η μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς μάς δημιουργεί αίσθημα ευθύνης και δεσμευόμαστε να αναζητούμε συνεχώς τρόπους για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Πολυτάκης, επικεφαλής της Ανάπτυξης Εργασιών, περιέγραψε τις ευκαιρίες για αγρότες και συλλογικά σχήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ εστίασε στα Σχέδια Βελτίωσης και στη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Μιλώντας για τη φιλοσοφία της τράπεζας σχετικά με τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις και ανέλυσε το ολοκληρωμένο πλαίσιο λύσεων για τη συνολική κάλυψη του επενδυτικού σχεδίου των αγροτών, που προσφέρει η Πειραιώς.

Τέλος, ο Ιωάννης Ζαχαρής, επικεφαλής της Συμβολαιακής Τραπεζικής της Πειραιώς, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα «Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress