ΠΕ Πειραιά & Νήσων: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Περιφέρεια Κρήτης: Διανομή τροφίμων από τις αποκεντρωμένες προμήθειες του ΤΕΒΑ

Τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους των δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, στήριξε το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους», που ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο διανομής τροφίμων και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Βρεφικά είδη και τροφές, είδη οικιακής χρήσης και καθαριότητας, πουλερικά, ελαιόλαδο, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα, φρούτα και λαχανικά συνολικού βάρους 270 τόνων, διανεμήθηκαν σε 12.583 δικαιούχους, στους 13 δήμους που συμμετείχαν.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου, έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά και τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, που δοκιμάζονται από ακραία φτώχεια.
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος υπήρξε ειδική μέριμνα για άστεγους και άπορους, με την παροχή έτοιμων γευμάτων μέσω συσσιτίων, ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής, σε ατομική συσκευασία.
 
Οι φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπό τον συντονισμό των ΠΕ Πειραιά & Νήσων, διαμορφώνοντας μια κοινωνική σύμπραξη είναι οι ακόλουθοι:
 
Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά: Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος και οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων: Αίγινας, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζήνας, και Ύδρας.