Η Πειραιώς στηρίζει την Βιομηχανική Επένδυση της Intertrade Hellas στα Οινόφυτα Αττικής

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της βιώσιμης επενδυτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, χρηματοδότησε την νέα επένδυση λειτουργίας PaperMill της εταιρείας Intertrade Hellas A.Β.Ε.E. στα Οινόφυτα Αττικής.

Η επένδυση ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022 και ουσιαστικά καθετοποιεί την παραγωγική δυνατότητα της Intertrade, μετατρέποντάς την από χαρτοποιητική εταιρεία σε εταιρεία παραγωγής Jumbo Roll καθιστώντας έτσι την εταιρία αυτάρκη και ανταγωνιστική.

Στο πλαίσιο της έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νέο εργοστάσιο από κλιμάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου, τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή CIB κ. Θοδωρή Τζούρο, τον επικεφαλής της Εμπορικής Τραπεζικής κ. Αντώνη Κατραούρα, τον επικεφαλής του Επιχειρηματικού Κέντρου ΒΔ Αττικής κα Δανάη Κουνελάκη.

Αναφερόμενος στην επένδυση αυτή, ο κ. Μεγάλου τόνισε την σημασία υλοποίησης εμβληματικών έργων στην χώρα και αναφέρθηκε στην στρατηγική απόφαση της Τράπεζας να στηρίζει τα βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που ενισχύουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Ντεληδήμος διευθύνων σύμβουλος της Intertrade Hellas Α.Β.Ε.Ε. επεσήμανε ότι πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση η οποία υλοποιήθηκε σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο εν μέσω lock down λόγω covid .

Σημειώνεται ότι η επένδυση αυτή είναι η πρώτη που, το 2020, εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων στον τομέα της Βιομηχανίας, λαμβάνοντας φορολογικά κίνητρα και ταχεία αδειοδότηση.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στις παλιές εγκαταστάσεις της Ίριδας Α.Ε. μετατρέποντας έναν μη αξιοποιήσιμο, την τελευταία 10ετία χώρο, σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης, συμβάλλοντας :

  • στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω νέας γενιάς προϊόντων με δυνατότητα παραγωγής με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα
  • στην αύξηση της απασχόλησης
  • στην τόνωση ανταγωνιστικότητας, καθώς και της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας

Η Intertrade δραστηριοποιείται από το 1992 στην παράγωγή προϊόντων χάρτου διαγράφοντας πολυετή επιτυχημένη πορεία στον κλάδο. Τελευταία, διευρύνει τις δραστηριότητές της προς την κατεύθυνση της  εξειδίκευσης στην επεξεργασία χάρτου, επενδύοντας στο R&D και δημιουργώντας νέες σειρές καινοτόμων προϊόντων. Παράγει private label προϊόντα όπως τα προϊόντα Servin καθώς και τα Premium Προϊόντα Softex.

H ετήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρίας ανέρχεται σε 78.000 τόνους και εξάγει σε 28 χώρες Ευρώπη & Μέση Ανατολή. Από το 2006, έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2015. Με σεβασμό προς το περιβάλλον και στο πλαίσιο της προστασίας των δασών, η Intertrade έχει πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό FSC™ (Forest Stewardship Council), ο οποίος φροντίζει για την οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών. Έχει επίσης πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο SA-8000, ένα πιστοποιήσιμο πρότυπο για την κοινωνική υπευθυνότητα το οποίο βασίζεται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών.