ΠΕΜ: Τρακτέρ στις πλατείες στις 22 Ιανουαρίου για στήριξη του αγροτικού εισοδήματος

Στις πλατείες των χωριών θα βγάλουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, στις 22 Ιανουαρίου οι Θεσσαλοί αγρότες, διεκδικώντας την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Αυτό αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ, χθες Κυριακή, στο πλαίσιο μαζικής σύσκεψης, καθώς έδωσαν το παρόν περισσότερες από 10 Ομοσπονδίες και 100 Αγροτικοί Σύλλογοι απ΄όλη τη χώρα.

Ανάλογα με τη συμμετοχή των αγροτών σε αυτό το κάλεσμα, αλλά και τις αναμενόμενες κυβερνητικές εξαγγελίες για στήριξη κι άλλων παραγωγών το εισόδημα των οποίων επλήγη, στα πρότυπα των καλλιεργητών μήλων της επαρχίας Αγιάς, οι οποίοι θα λάβουν 300 ευρώ/στρ, θα αποφασιστούν στην πορεία τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Στη Νίκαια την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ο οποίος αναφέρθηκε εκτενέστερα στα προβλήματα των αγροτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, τις κατώτατες τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Στο ενιαίο μέτωπο που πρέπει να δημιουργηθεί, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων του Αγροτικών Συλλόγων Βέροιας Θεοδώρου Παπακωνσταντίνου, Αγιάς Τάσου Κωστούλα, Αμυνταίου Διαμαντούλα Κρητικού, Μεσσήνης Σπύρου Νικολοπούλου, Λιβαδειάς Γιάννης Βάγγος, Ηλείας Θαν. Βομπύρης, Πέλλας Γιάννη Σουμελίδης, Φθιώτιδας Γιάννης Μαρούλης, Μαγνησίας Θεόδωρος Γεωργαδάκης, Βεγορίτιδας Γ. Παπαδόπουλος, Εορδαίας Αντώνης Αϊβαζίδης, Κέρκυρας Μαρ. Αρμενιάκος, Γρεβενών Ευθυμία Τζοτζοπούλου (κτηνοτρόφος), ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας πρότεινε για το βαμβάκι να υπάρξει αναπλήρωση έως και 1 ευρώ το κιλό.