Περιφέρεια ΑΜ-Θ: «Παρών» στο 3ο ελληνικό Σαββατοκύριακο που έγινε στο Βελιγράδι

Περιφέρεια ΑΜΘ: «Παρών» στο 3ο ελληνικό Σαββατοκύριακο που έγινε στο Βελιγράδι
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πετυχημένη και δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης στο 3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαΐου στο Βελιγράδι, μια έκθεση με φεστιβαλικό χαρακτήρα που στόχευε να παρουσιάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, την παραγωγή, την παράδοση, τον πολιτισμό καθώς επίσης ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό χώρο προσθέτοντας την πινελιά της σ’ ένα φεστιβάλ γεμάτο Ελλάδα στο κέντρο του Βελιγραδίου,  στην πλατεία Δημοκρατίας. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που ενημερώθηκαν για  τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας που αποτελεί παραδοσιακά τουριστικό προορισμό των Σέρβων, ειδικά το νησί της Θάσου, εκπληρώνοντας όλες τις προδιαγραφές του γαστρονομικού και θρησκευτικού προορισμού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας πρόβαλε ντόπια τυριά, τσίπουρο, ούζο, ποικιλίες τοπικών οίνων, γλυκά και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Κατά την τελετή έναρξης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν την Σερβία με την Ελλάδα και τα κοινά πολιτιστικά, θρησκευτικά και ιστορικά στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς. Παράλληλα, πρόβαλε τα δύο νησιά της Περιφέρειας, την Θάσο και την Σαμοθράκη, τις παραλίες, το άθικτο φυσικό περιβάλλον, τα σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία, τις πόλεις, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «χρειάζεται η Ελλάδα και η Σερβία μαζί, να κάνουμε συνέργειες και συνεργασίες τουριστικής προβολής και προώθησης των περιοχών μας».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association – HBA), του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, της Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου και της Beokom.

Σε δείπνο που παρατέθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της πόλης του Βελιγραδίου, ο  κ. Αντωνιάδης συζήτησε διεξοδικά με τον υπεύθυνο επί τουριστικών θεμάτων του Δήμου Μιόντρακ Πόποβιτς γύρω από την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Από σερβικής πλευράς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές