Πετρόπουλος: Εφικτός ο στόχος απονομής 20.000 εκκρεμών συντάξεων τον μήνα

Πετρόπουλος: Εφικτός ο στόχος απονομής 20.000 εκκρεμών συντάξεων τον μήνα

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι με το κίνητρο απόδοσης που έχει προβλεφθεί για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και την οργάνωση πλέον βαρδιών απογεύματα και Σαββατοκύριακα, θα καταστεί εφικτό το προσεχές διάστημα να εκδίδονται 20.000 με 21.000 εκκρεμείς συντάξεις ανά μήνα.

Ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστήριξε πως ήδη οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί προκειμένου να μη χαθεί το δάνειο ύψους 859 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίστηκε γι’ αυτό το σκοπό από τους Θεσμούς, αποφεύγοντας ωστόσο, να απαντήσει στον ερωτώντα βουλευτή Χάρη Θεοχάρη γιατί μέχρι το Μάιο ο ΕΦΚΑ είχε απορροφήσει μόλις 70 εκατομμύρια εξ αυτών.

«Στο τελευταίο report της ΕΕ αποκαλύπτεται ότι χρωστάμε 1,37 δισεκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους. Με τον ορισμό από εσάς μάλιστα νέου χρονοδιαγράμματος για την καταβολή έως τον Ιούνιο του 2018, η Ε.Ε σας βάζει νέα δεδομένα ότι οφείλει τα μισά χρήματα να τα δώσει ο ΕΦΚΑ από τον δικό του κορβανά, άρα να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και μόνο το 50% θα δώσει η ΕΕ», σχολίασε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, επιρρίπτοντας στο υπουργείο Εργασίας έλλειψη στρατηγικού σχεδίου.