Πετυχημένη η Γιορτή των Μανιταρόφιλων στη λίμνη Πλαστήρα

Μια γιορτή εξερεύνησης και γευσιγνωσίας, ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της αναγνώρισης, της συλλογής και της παρασκευής συνταγών με βάση τα μανιτάρια πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη λίμνη Πλαστήρα.

Η γιορτή των μανιταριών προσέλκυσε φίλους των μανιταριών από όλη την Ελλάδα και τη διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου, οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας. Ο στόχος, που ήταν να ενισχυθεί στην περιοχή ο βιωματικός τουρισμός, με αποκόμιση εμπειριών αποκτώντας επαφή με τη φύση, τους ντόπιους και την κουλτούρα τους, επιτεύχθηκε.

Στο επίκεντρο της γιορτής βρέθηκαν τα εδώδιμα άγρια «μαρτούλια», στα οποία ο πληθυσμός τους είναι ιδιαίτερα αυξημένος αυτή την εποχή και τη γεύση τους αγαπούν οι λάτρεις του είδους, όπως έδειξε και η γευσιγνωσία που ακολούθησε. Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να αναδειχθεί και σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή. Στη συλλογή των μανιταριών που προηγήθηκε, παρουσία δασολόγου, μέριμνα των μανιταρόφιλων ήταν να μη δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στη φύση. Πρόθεση των τοπικών αρχών είναι η δημιουργία ενός μόνιμου πάρκου μανιταρόφιλων στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και ειδικότερα στο Νεοχώρι, που θα φιλοξενεί εφεξής όλες αυτές τις δραστηριότητες.